lauantai 14. joulukuuta 2013

Asunnon tavaramäärä; olohuone

Olohuoneessa meillä isoimmat tavarakeskittymät ovat dvd-hylly ja pelihylly. Muuten huoneesta on saatu aika paljon sälää karsituksi. Pelejäkin on lähtenyt karsimisen aikana kyllä paljon, mutta sitä kokoelmaa ei ole edes tarkoitus saada minimalistiseksi; kunhan kaikki pelit ovat mieluisia ja niillä on selkeästi perusteltavissa oleva paikkansa kokoelmassa.

Olohuone laskettiin tähän jouluasussaan nyt kun joulukoristeet on kerran kannettu vintiltä asuntoon ja levitetty esille. Loppuun tulikin listattu joulukoristelaatikon loppusisältö (49 tavaraa), joka ei tänä vuonna valikoitunut ainakaan vielä esille. Sitä en kuitenkaan laskenut olohuoneen tavaramäärään, vaan lisäsin sen vain asunnon kokonaistavaroihin. Joulukoristeiden laskun jätänkin sitten vintin inventaariossa väliin, vaikka ne olisivatkin ehtineet palautua sinne sitten kun vintin laskennan aika lopulta on. Tietenkin joulukoristeiden laskun olisi voinut jättää tässä yhteydessä kokonaan väliin ja laskea ne suoraan vintin tavaroihin, sillä vintissähän ne suurimman osan vuotta ovat. Koin ne kuitenkin helpommaksi laskea nyt niiden ollessa esille + elättelen toiveita siitä, että lasku-urakka tulisi päätökseen ennen loppiaista. Se riippuu kuitenkin täysin siitä, kuinka aikaansaavalla fiiliksellä on välipäivinä - joulun pyhät kun menevät taas pitkälti äitini luona. 

Olohuoneesta löytyi 485 tavaraa, joista muodostui seuraava lista:

1 puupenkki
3 huonekasvia
3 ruukkua
3 mattoa
1 sohva
5 itonaista sohvatyynyä (sohvan omian tyynyjen lisäksi)
1 sohvapöytä
3 pöytäliinaa

1 akvaariotaso, jossa/jolla:
1 kotiteatteri setti
1 Playstation 2
1 Playstation 3
1 Buzz-ohjaimet
2 PS-ohjainta
2 Mihailin kuvaa kehystettynä
1 kynttilälyhty
1 laatikollinen Tapsan papereita
1 Playsation Vita -käsikonsoli
2 erilaista koteloa Vitalle
1 kotelo Vitan peleille
26 Playstation 3 peliä
3 PS Vita peliä
2 kaukosäädintä
2 silkkimakuupussia
1 matkapyyhe
1 adapteri
1 tarraharja
1 kuulokkeiden jakokappale
2 jatkojohtoa

1 videotykki
1 videotykin teline
1 rottahäkki
1 ruoka-/pelipöytä
6 ruokapöydän tuolia
1 kukkataso

1 muovikuusi
1 kuusenmatto
1 kuusenkynttilät
24 kuusenkoristetta
1 latvatähti

1 lattiavalaisin
2 kattovalaisinta
1 palovaroitin
11 tuikkumaljaa
1 kynnysmatto
3 verhoa
2 pimennysverhot

1 pelihylly, jossa
50 lautapeliä/lautapelin lisäosaa

1 viltti
2 kynttilälampettia
2 joulukoristetähteä
1 muoviköynnös

1 dvd-hylly, jossa
185 elokuvaa/elokuvaboksia
51 tv-sarjaboksia
18 PS2 -peliä
28 cd-levyä
8 PS1 -peliä
1 cd-/leffalaukku
1 joulupukkikori
1 cd-laatikko

Joulukoristelaatikkoon jäi vielä:

1 säkki
2 pahvilkulkusta
1 ovikranssi
1 alusmatto
1 kuusenjalka
1 olkipossu
1 tonttulakki
3 valosarjaa
3 joululiinaa
35 joulukuusenkoristetta

Olin jokseenkin yllättynyt että olohuoneessa oli lopulta vähemmän tavaroita mitä makuuhuoneessa; olin aivan varma että luku olisi mennyt toisinpäin. Niin se tulee kuitenkin varmaan kääntymään, sillä mies on käyttänyt useamman päivän tällä viikolla oman kirjahyllynsä tarkempaan läpikäyntiin. Sieltä tuleekin todennäköisesti lähteneeksi kiertoon isohko määrä kirjoja, sitten kun Tapsa keksii mitä kautta ne saa järkevimmin eteenpäin. Siihen asti ne päätettiin kuitenkin jättää hyllyyn. Omat poistoiksi suunnitellut tavarat (ja Tapsan vähemmän spesifit) roudataan taas maanantaina kirpputorille.

Tällähetkellä olohuoneen jälkeen mennään tavaramäärässä kokonaisluvussa 1710 ilman loppuja joulutavaroita, ja loppujen joulutavaroiden jälkeen luvussa 1759. Tällähetkellä näyttää siis siltä, että voi olla hyvin mahdollista että keittiön ja varastojen läpikäynnin jälkeen päädytään kokonaisluvussa jonnekin 2500-3000 välille, ellei arvioni pahasti heitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti