tiistai 3. joulukuuta 2013

Ötökkäsota, osa2

Reissua ennen käyty ötökkäpuhdistus sai jatkoa vielä reissun jälkeen. Kotiuduttua kun tuli löydettyä kuolleiden häröjen lisäksi myös muutamia eläviä. Niinpä miehen kanssa käydyn pikapalaverin jälkeen haettiin vielä toinen myrkkypullo ennen lemmikkejä. Lemmikkien kotiuduttua kotona kun ei enää myrkytetä.

Jos ennen reissua koitettiin olla perusteellisia, tälläkertaa sitä oltiin vielä kahta tarkemmin. Keittiössäkin käytiin läpi kaikki kaapit eikä vain niitä joissa elintarvikkeita säilytettiin. Kaikki spayrattiin läpi siitä huolimatta että elintarvikkeet ovat yhä pakkasen suojissa. Samalla tehtiin päätös siitä, että yksikään elintarvike ei poistu pakkasesta muualle kuin tiiviiseen lasipurkkiin sitten kun niitä saadaan hankittua. Olkoot häröt kuinka harmittomia hyvänsä, on niiden tullut aika vaihtaa osoitetta.

Astiakaappien myrkyttämisen jälkeen kävi tosin melko selväksi että meillä on edessä myös pienehkö tiskirumba. Vaikka asunnossa toki tuuletettiin hyvin myrkytyksen jälkeen, en halunnut ottaa riskiä siitä että myrkkyä jää astioihin tai ruokailuvälineisiin. Niinpä kaikkien keittiökaappien sisällykset pyöritetään nyt koneessa ennenkuin ne vapautetaan käyttöön. Samalla tulee myös käytyä hyvin läpi mitä noista kaapeista löytyy.

Yksi mistä tietää että raivauksesta on ollut hyötyä on se ettei homma tunnu edes pahalta. Tavaroita on edelleen paljon, mutta määrä on hallittavissa. Ja mikä tärkeämpää; ne ovat mieluisia. Kerman saven vuuille ja Muumi-astioille uhraa energiaansakin mieluummin kuin persoonattomille muovihärpäkkeille. Siitäkin huolimatta että sitä energiaa on ollut nyt vähemmän aloitettuani heti loman jälkeen ylitöillä. Nyt kuitenkin mielellään varautuu siihen worst case screnarioon, että sitä joutuu itse vastaamaan kaikista kortillaan tehdyistä ostoksista aina katoamisesta sulkupuheluun asti. Muussa tapauksessa uutena vuotena on varaa panostaa johonkin mukavampaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti