perjantai 18. huhtikuuta 2014

Yksiön siivoamisen ihanuutta

Hyvin luultavasti mukana on vielä iso annos ensihuumaa ensimmäisestä omasta asunnosta, mutta pakko sanoa että tämänpäiväinen siivouspäivä oli ihanin koskaan. Ehdin siivota koko asunnon perusteellisesti siinä ajassa, missä edellisessä asunnossa ehti korkeintaan järjestää tavarat paikoilleen ja imuroida. Nyt sama aika ja energia riitti siihen että pesi tiskit ja järjesteli tasot. Kantoi pikkumatot ulos, pudisteli ne ja jätti tuulettumaan. Imuroi koko asunnon (myös olkkarin ison maton, sohvan ja sängyn alta), pesi lattiat ja laittoi pyykkikoneen pyörimään. Haki matot ulkoa ja laittoi paikoilleen. Ja energiaa ja intoa jäi vielä sen verran että ensikertaa todella ymmärsin, miten joillakin voisi riittää siivouspäivänä edes puolta ajatusta listojen päällisten pyyhkimiseen, uuninsiivoukseen tms. mikä itsellä menee jo enempi suursiivousarjan hifistelyyn. Uuni jäi silti vielä putsaamatta, koska siihen ei ole vielä välineitä (ellen sitten myöhemmin illalla jaksa googletella, olisiko jotain hyviä kikkakolmosia joissa hyödyntää oman ruokakaapin antimia).

Nyt muutosta on siis viisi päivää ja tavarat ovat löytäneet paikkansa yhtä kassillista lukuunottamatta. Kyseisessä kassissa on pelikortteja, pikkupelejä ja lisäosia, jotka olisi hyvä saada pelihyllyn lähelle. Niille tuleekin varmaan jossain kohtaa hankittua hyllyyn sopiva kori (viime asunnossa ne olivat puisessa arkussa keittiössä). Myöskään vaatehuone ei ole vielä kaikkein toimivin, mutta haluan seurata sitä vielä ainakin viikon-pari ennenkuin ryntään hankkimaan sinne korijärjestelmiä ja koreja. Eli sen suhteen nyt tunnustellaan, miten kaikki tavarat olisivat mahdollisimman helposti saatavilla silloin kun niitä tarvitsee. Henkareitakin tulee varmaan hankittua vielä yksi paketillinen, kun tuo 24kpl ei ihan riittänyt, vaan muutama vaate on vielä väliaikaisilla muovihenkareilla.

Kuvia en ole asunnosta jaksanut ottaa vieläkään, muutosta palautumiseen kun on mennyt yllättävän paljon aikaa. Alkuviikosta meinasin vielä nukahdella sujuvasti taukohuoneeseen töissä, kun illalla oli "ihan hyvin" jaksanut lattaa vielä jonkin paikan kuntoon. Tiistainakin tuli nakitettua kaveri avuksi raivaamaan kellarikopista useamman vuosikymmenen aarteet, kuten iso liuta maalipurkkeja, läpiruostunut työkalupakki, lasipurkkeja joissa oli ilmeisesti ollut hilloja ainakin joitain vuosikymmeniä sitten yms. niin ettei sitten lopulta jäänyt kuin miun omia tavaroitani. Tuli jotenkin sellainen olo, ettei ketään edellisistä asukkaista ole aiempien roinat paljoa haitanneet niin kauan kuin omat ovat mahtuneet sekaan.

Mutta nyt on pääsiäinen ja aikaa rentoutua ja nauttia uudesta puhtaasta kotikolosta. Hauskaa pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti