keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pikapostaus laatikkomeren keskeltä

Sain eilen uuden asunnon avaimet ja huomenna asunnossa aloitetaan maalaustyöt. Muuttopäivä on lukittu sunnuntaille, jolloin asuntoon viedään loput tavarat. Ensimmäiset pari laatikkoa muuttivat asuntoon jo eilen, kun veimme sinne ystävän kanssa edeltä perusastiat, ruokailuvälineet, muutamia ruuanlaittoastioita ja tiskausvälineet, sekä keittiötikkaan ja kattolamput. On isäpuolenkin sitten kivempi asettua asuntoon pariksi päivää maalausavuksi. Tänään kävin asunnolla vielä uudestaan asentamassa pakastimen oveen lukon Miikkistä varten, lukon liimapinnan kun on hyvä antaa kuivua vuorokausi ennen sen käyttöönottoa. Lukko oli alunperin tarkoitus asentaa jo eilen, mutta vauvantarvikeliike oli jo kiinni ehtiessämme sen luokse.

Muuten viime päivät ovat menneet pakatessa ja ostoksilla. Koko ajan tulee mieleen uusia asioita, joita uuteen asuntoon on haettava, kuten viimeksi tänään iso kasa henkareita jotta vaatteet saa laitettua vaatehuoneen henkaritankoon. Ostin näin alkajaisiksi 24 kpl, ja katson sitten vaatesäkin purkamisen jälkeen tarvitseeko minun hakea vielä täydennystä. Tämänpäiväiseltä ostosreissulta tarttui mukaan myös kylpyhuonematto ja muutamia pyyhkeitä. Vanhoista käsipyyhkeistäkin kaikki kun jäävät tänne, koska ovat samaa sarjaa miehelle jäävien pyyhkeiden kanssa. Rahaa on palanut tähän muuttoon jo varsin kiitettävästi, ja huomenna menee vielä lisää kun haetaan maalit ja samalla reissulla toivottavasti myös kylpyhuoneenhylly ja kenkäteline.

Ostoskassikasan kertyessä väkisinkin alkaa kyllä raivauskärpänen surista korvanjuuressa ja tekisi mieli alkaa availla laatikoita ja tehdä uusia tarpeellisuusarvioita tavaramäärän pitämiseksi ennallaan. Kirppispöytäkin on kuitenkin jo tyhjennetty Ekotorille, eli enää pakkauksiin ei kosketa. Asiaan palataan sitten uudestaan muuton jälkeen, kun näkee kuinka hyvin tavarat löytävät paikkansa uudesta asunnosta. Vaikka tokihan sitä on pyrkinyt pakkaamaan ja ostamaan täydennyksiä niin, ettei sitä turhaa noista löytyisi. Ihan minimalistiiselle linjalle ei uudessakaan asunnossa kuitenkaan lähdetä, vaan piirakka- ja uunivuokiakin saa olla useammat, kunhan ovat kaikki samaa sarjaa ja käytössä. Etenkin keittiölaatikoiden määrässä kun näkyy väkisinkin oma leivontaharrastus ja se kuinka niitä tuotoksia on usein hävittämässä useampikin ihminen.

Tällähetkellä kaikki tavarat muutamia vaatteita lukuunottamatta ovat laatikoissa ja laatikoita on kertynyt seuraavasti pari jo purettua laatikkoa mukaanlukien:

6 laatikollista kirjoja/lehtiä
6 laatikollista keittiötarvikkeita
1 laatikollinen pihapelejä ja grillaustarvikkeita
1 teeastiasto omassa laatikossaan
1 joululaatikko
1 halloweenlaatikko
1 muistolaatikko
1 laatikko ruokatarvikkeita
4 laatikkoa eläintarvikkeita
4,5 isoa Ikeakassillista lautapelejä
1 laatikollinen kenkiä
1 laatikollinen kylpyhuonetarvikkeita
1 laatikollinen kynttilöitä, paristoja, jatkojohtoja yms.
1 jätesäkillinen vaatteita
2 jätesäkillistä liinavaatteita


Eli yhteensä 32,5 laatikkoa/säkkiä. Menee ehkä turhankin lähelle sitä laatikkoa per neliö, jos otetaan huomioon tulevan asunnon tilat. Vaikka on sekin kyllä parempi kuin jos laatikoita olisi se lähemmäs 87 mitä tässä on neliöitä. Kumman paljon noita taas kertyi, vaikka sitä touhuun lähtiessä ajatteli, että eihän täällä enää paljoa mitään ole... Etenkin nuo lautapelit vievät vain heti ikävän paljon tilaa, mutta niitä tulee kuitenkin sen verran aktiivisesti käytettyä ettei valikoimaa halua karsia liikaa. Eläintarvikkeissa yksi laatikko on onneksi sentään vanhoja lakanoita yms. kankaita, jotka menevät sitten käytön jälkeen poistoon. Jatkossa niitä pyritään sitten pitämään varastossa vähän pienempiä määriä.

2 kommenttia:

 1. Minusta tuossa on kohtuullinen määrä laatikoita. Itse olen muuttopuuhissa ulkomaille, joten pakkaaminen etenee vähän eri tavalla - ts kaikki pitää pakata laatikoihin. Minulla lähtee vähän tyhmästi myös lampunvarjostimet mukaan (sähkötöitä tiedossa), olen saanut ne eräältä jo edesmenneeltä läheiseltä, se tekee jo kolme laatikkoa Jos lisäksi otetaan huomioon harrastusten erilaisuus - niin nuo perusasiat (astiat, liinavaatteet ja vaatteet), niin aika samanlaiselta kuulostaa nuo määrät. Minulla on 18 peruslaatikkoa, 3 taululaatikkoa ja 2 maksikokoista laatikkoa esim. tuolien istuinosille ja pitkille puvuille. Jopa tuo teeastiasto-kohta on sama.
  Sen lisäksi matkaan lähtee kotikirjasto plus toimisto ja paljon, paljon mappeja n. 30 laatikkoa. Tälle en voi juuri tehdä mitään, mutta onneksi iso osa noista sijoittuu uuteen työhuoneeseen, ei kotiin. Aika iso kuorma, mutta uusien tavaroiden ostaminen kohdemaassakin maksaa, sekä aikaa että rahaa. Eikä yhtään huvita. Winnie

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! :)

  Eihän tuossa ole tavaraa kovinkaan paljoa. Melkein puolet on silkkaa harrastustavaraa ja iso osa noista jää suoraan laatikkoon (muistot, koristeet, teeastiastot, itse jättäisin tuon jatkojohtoja sisältävän sälälaatikonkin sellaisenaan). Sitten vaan vaatteet tangolle, petivaatteet petiin, ruokatavarat kaappiin, kirjat hyllyyn ja elukoiden tavarat paikalleen, niin siinäpä se. Sulla on varmaan tänään jo valmista! Olet hiljalleen siinä ihannetilanteessa, että näkyvillä on vain sellaisia tavaroita, joita tahtoo pitää näkyvillä. Huomasithan, että kaikki laatikkosi sisältävät jotain selkeää, eikä ole mitään "makkarista kerättyä ylimääräistä roinaa" ja sen semmoista laatikkoa!

  Ja kun ne tavarat ovat pääosin siellä vaatehuoneessasi, ei ole niin kuin vielä meillä ja varmaan sinullakin joskus oli, että tavarat lainehtivat pitkin ja poikin minne vain mahtuvat. On meiltäkin vaikka mitä lähtenyt, juuri viimeksi kaksi jätesäkillistä vaatteita (sinä et enää edes omista sen vertaa!!) mutta ei se tavara vaan lopu!

  Toivottavasti pian postaat inspiroivat sisustuskuvat uudesta kodistasi, jos minäkin sitten saisin aikaiseksi viedä kamaa kirpparille..!

  VastaaPoista