sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Blogihaaste

Nuhaiselta tuli näin kesäkuun alkuun haaste, eli laitetaan vastaillen. Omaa laiskuuttani (ja ajankäytöllisistä syistä) jaan haasteen kuitenkin osaltani kahteen osaan. Tänään saatte vastauksia, alkuviikosta toivottavasti kysymyksiä ja haasteita.

1. Kerro 11 asiaa itsestäsi. 
2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen. 
3. Keksi 11 kysymystä uusille haastetuille. 
4. Valitse 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. 
5. Kerro heille haasteesta. 
6. Ei takaisin haastamista. 
 
1. Asun avomieheni, yhden käärmeen ja 11 rotan (+ 10 uuteen kotiin lähtöä odottavan rotanpoikasen) 4h + keittiö kerrostaloasunnossa.

2. Lapsuudesta teini-ikään asti huoneeni oli useimmiten pommin jäljiltä. Kehitin jopa hienon metodin kaoottisessa huoneessa liikkumiseen: raivasin reilun metrin välein n. 30*30cm kokoisia tavaravapaita kohtia joita pitkin pääsi loikkimaan sängyyn ja sohvalle.

3. Äitini ei koskaan arvostanut edellä kuvattua luovaa ratkaisua.

4. Olen muuttanut tähän astisen elämäni aikana 16 kertaa ja pidän edelleen muuttamisesta.

5. Minulla kesti hyvin kauan ennenkuin opin pakkaamaan systemaattisesti. Etenkin lapsena olin taitava muuttamaan myös roskat; laitoin vain tyhjän laatikon hyllyn alle ja vedin koko hyllyn tyhjäksi laatikkoon. 

6. Äitini ei arvostanut myöskään tätä tapaa - muuttopäivinä kun olisi ilmeisesti ollut muutoinkin tarpeeksi kannettavaa ;)

7. Minulla on tapana innostua uusista asioista ja sen myötä hyppiä joskus ääripäästä toiseen. Ensihuumassa muistutan lähipiirin mielestä välillä rikkinäistä levyä innostuessani kertomaan uusista löydöistäni asian tiimoilta.

8. En ole koskaan saanut itseäni innostumaan liikunnasta. Lapsena olen kokeillut niin balettia kuin kunf-fuakin, mutta lopettanut aina parin kerran jälkeen - baletissakin mielestäni toistettiin koko ajan vain samoja liikkeitä. Nykyään pitkäjänteisyyteni on kehittynyt hieman, mutta ei välttämättä silti tarpeeksi säännöllisen liikuntaharrastuksen aloittamiseksi.

9. Olen sosiaalinen erakko. Ahdistun helposti väkijoukoissa ja olen välillä varsin sulkeutunut ja huono tutustumaan uusiin ihmisiin. Tuttujen ihmisten läsnäolo ei kuitenkaan haittaa minua ja majoitan mielelläni ystäviä (ja ystävien tuttuja) pidemmäksikin aikaa. Samasta asiasta kiinnostuneiden ihmisten parissa unohdan välillä ujouteni ja saatan uppoutua pitkiinkin keskusteluihin.

10. Lempivuodenaikani on kesä. Tälle kesälle en ole ottamassa juuri yhtään lomaa, mutta aion silti nauttia parhaani mukaan jokaisesta kauniista kesäpäivästä kävelyiden ja muiden aktiviteettien muodossa.

11. Olen aina ajatellut, että koti on sielä missä tavarat (+ eläimet). Lähinnä tämä on ollut varmasti sidoksissa siihen, että asunto ja paikkakunta ovat vaihtunut kohdallani useampaan kertaan ja useamman muuton olen tehnyt yksikseni. Nyt kun suhde tavaraan on remontin alla, tätäkin joutuu ehkä miettimään uudelleen.

---------------

1. Miksi ihmiset silittävät lakanoita ja teetkö itse niin?
Jotkut ihmiset haluavat lakanoiden olevan sileitä eivätkä omista mankelia. Itse olen aivan liian laiska ja silitysvastainen lähteäkseni moiseen, joten kosteana vedetyt ja kuivina kaappiin viikatut lakanut saavat olla riittävän sileät.

2. Miten saavuttaa onnellisuus?
Opettelemalla olemaan onnellinen siitä mitä on ja tapahtuu nyt. Se on kuitenkin paljon helpommin sanottu kuin tehty.

3. Onko aika alkanut kulkea nopeammin?
Vuosi vuodelta. Välillä kaipaan lapsuuden kesiä jotka kestivät ikuisesti ja joiden aikana ehti tulla tylsää moneen kertaan. Ja sitä ikuisuudelta tuntuvaa aikaa joka jouluaattoaamun piirretyistä oli joulupukin tuloon. 

4. Ovatko ihmiset laiskempia kuin vaikkapa 50-vuotta sitten (Miksi, Miksi ei)?
Uskon että ihmiset ovat olleet aina yhtä mukavuudenhaluisia. Nykyään teknologia ehkä osin mahdollistaa laiskottelun paremmin, kun moneen kotityöhön ei ole enää pakko käyttää yhtä paljon aikaa ja moni työ on muuttunut vähemmän fyysiseksi.

5. Mikä on sinun perintösi maailmalle?
Palataan asiaan 50 vuoden päästä ;) Tällä hetkellä koetan vasta opetella tulemaan paremmin toimeen itseni ja kroppani kanssa.

6. Kuvaile arvojasi yhdellä sanalla?
Uteliaisuus. Se on ehkä tällä hetkellä se vahvimmin eteenpäin vievä voima.

7. Uskotko karmaan?
En. Mielestäni Kaija Koo lauloi joskus osuvasti kappaleessaan Tuulikello että "Maailmassa paha saa aina palkkansa - ja moni palkalla pärjäilee." Tietenkin sitä toivoisi että asia olisi toisin.

8. Vältteletkö mitään?
Kotitöitä, etenkin siivousta. Ihan liian usein. Samoin pakollisia puheluita.

9. Onko jokin sinulle normaali asia muille kummallinen?
Monikin. Esimerkiksi kuolleet hiiret lavuaarissa (käärmeen ruuat) ja kuuntelemani musiikin piristävä vaikutus (useimmat kavereistani ovat valmiita äänestämään Leevi and The Leavingin kappaleet maailman masentavimmiksi).

10. Mitä muuttaisit eilisessä päivässä?
En mitään. Eilinen oli kaikin puolin mukava päivä. Olisin muutenkin nihkeä muuttamaan mitään asioita menneisyydessäni. Kaikki asiat eivät ole ehkä menneet hyvin, mutta ne ikävätkin asiat ovat varmasti vaikuttaneet siihen, millainen olen ihmisenä ja mitä ajattelen asioista tänään (puheterapiaa olisi silti ehkä voinut lapsena jatkaa, eikä jättää nuoruuden lyhytjänteisyydessä sitäkin kesken).

11. Pitäisikö ihmisten suhtautua vakavammin kemikaalicoctail-ilmioon vai onko se vain huuhaata?
Tässäkin asiassa ihmisten olisi hyvä ehkä pysähtyä hetkeksi miettimään, ottamaan selvää käyttämistään tuotteista, kyselemään ja vaatimaan vastauksia. Etenkin niiden jotka käyttävät runsaasti erilaisia kemikaalituotteita päivittäin. Itse olen pyrkinyt jättämään lisäaineet koko ajan vähemmälle, mutta en toisaalta jaksa stressata asiasta. Keskivertoon nähden kun käytän esimerkiksi kosmetiikkatuotteita hyvin vähän: lähinnä deodoranttia, shampoota, hoitoainetta ja joskus kosteusvoidetta. Mihinkään joukkohysteriaan en näe kuitenkaan syytä. Valmistajat vain joutuvat panostamaan yleensä sitä enemmän, mitä isompi osa käyttäjistä vaatii selkeyttä pakkausmerkintöihin ja tietoa ja testituloksia tuotteen todellisista vaikutuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti