lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannuspuuhia

Kun varaa useamman päivän aikaa ihan vain kotonaololle, kotona saa selvästi aikaan asioita osin huomaamattaankin. Koska meille ei ollut (varsinaisesti) tulossa vieraita, ei siivouksesta otettu mitään paniikkia. Miehen pelikaverit kun saatoin päästää meille ilman suurempia puunauksiakin. Kuitenkin sitä on viikonlopun mittaan saanut kämppää hieman puunatuksi. Eilen aamulla aloitin siivoamalla jääkaapin, jonka jälkeen se oli kiva käydä täyttämässä marjoilla ja vihanneksilla joita torilta sai mukavan edullisesti. Siitä kun oli jo oikeasti turhan pitkä aika, kun kaapista oli tullut poistettua kaikki vanhentuneet elintarvikkeet (etenkin ne "ikuisesti" säilyvät joiden päiväyksiä ei ikinä muista tarkistaa) ja pestyä seinät ja hyllyt. Myöhemmin sain aikaiseksi pyyhkiä kaikkien keittiökaappien ovet.

Pitkään suunniteltu rottalajärkkäyskin saatiin päätökseen ja pikkuhuoneen sohva muutti rottalaan. Pikkuhuone kun on ollut meillä lähinnä yövieraiden käytössä ja varastona siinä missä rottalassa oikeasti vietetään aikaa. Niin jotenkin alkoi tuntua hölmöltä istua toistuvasti lattialla juttelemassa rottien jaloitellessa samaan aikaan kuin viereisessä huoneessa oli sohva käyttämättömänä. Nyt yövieraat joutuvat ehkä tyytymään ilmapatjasänkyyn elleivät halua rottalassa yöpyä, mutta oman väen käyttöön kalustus toimii paremmin näin.

Muiden puuhien ohella olen saanut täytettyä sitä kirpparikassiakin. Karsinnat ovat kohdistuneet pääosin kirjahyllyyn ja vaatekaappiin, mutta olen päättänyt luopua muutamista muistakin tavaroista. Yhtenä isoimpana poistona on menossa vanha puulaatikko, josta pidän kovin, mutta jolle ei löydy täältä mitään sopivaa paikkaa. Tähän asti se on ollut rottalassa, mutta sohvan muutettua sinne laatikko joutui väistymään. Pikkuhuoneeseen se ei vain niin sovi. Hetken harkitsin myös sen jemmaamista vintille, mutta koin lopulta kirpputoripinon paremmaksi paikaksi. Omalla kohdallani ne itselle mieluiset lemppariesineet kun vaativat arvoisensa paikan pysyäkseen sellaisina. Ilman kunnon paikkaa niistä tulee vain kiertolaisia, jotka eivät oikein istu mihinkään ja sitten niitä pyörittää ympäriinsä tyytymättömänä kun esineestä ei raaski luopuakaan. Niin mieluummin laittaa sitten esineen kiertoon jonkun toisen löydettäviksi, jotta ne rakkaat esineet joille sopiva paikka löytyy pääsevät paremmin oikeuksiinsa - etenkin kun tuohon laatikkoon ei liity suurempaa tunnesidettä; se vain näyttää hyvältä.

2 kommenttia:

 1. Onko tavarankarsinta vienyt niin mennessään, ettet voi ostaa pikkuhuoneeseen toista sohvaa vieraita varten? :) Jos teillä säännöllisesti käy yövieraita ja kerran teillä on kokonaan ylimääräinen huone, voisin itse jopa hommata sinne ihkaoikean sängyn.

  Sanoo hän, joka ei omista edes vieraspatjaa... Oli meillä joskus vuosia sitten ja yhden kerran sillä yksi sukulainen nukkui. Nyt jollekin patjalle olisi taas tarvetta kun lapsilla alkaa käydä yövieraita. En tahtoisi patjaa mille ei ole muuta kuin satunnaista käyttöä, joten yritän suostutella puolisoni siihen, että hommattaisiin varavuoderahi. Rahille kun olisi tarvetta muutenkin!

  Tulet muuten tulevaisuudessa perheenäitinä olemaan ihan supertyytyväinen siihen, että olet saanut tavaraherätyksen! Lapset tuovat mukanaan niin paljon tavaraa, mitä aikansa tarvitsee, mutta sen jälkeen tavaralle pitäisi tehdä ihan jotain muuta kuin tunkea se varastoon..!

  VastaaPoista
 2. Pikkuhuoneeseen harkittiin alkuun runkopatjasänkyä, jos se olisi jäänyt vierashuonekäyttöön. Tiistai-iltana tehtiin kuitenkin lopullinen päätös pennun hankkimisesta ja vierashuoneesta tulee nyt Mihailin tukikohta, kun pieni skunkkipoikamme kotiutuu ensikuussa. Runkopatjan sijasta sinne tulee siis pennun lelut ja kupit ja huone sisustetaan pentuturvalliseksi niin että poika voi etenkin alkuun yksinollessaan olla sielä. Totesimme ettei meillä kuitenkaan ihan niin usein yövieraita käy, ettei tuolla ilmapatjasängyllä ja kahdella vuoderahilla selvittäisi.

  Tällainen tapaus on siis meille nyt kotitumassa: http://rotakasta.blogspot.fi/2013/06/skunkkeja-katsomassa.html

  VastaaPoista