tiistai 21. toukokuuta 2013

Kirjasortumisia

Vaikka olenkin saanut shoppailua paljon kuriin, yksi keskustan liikkeistä on säilynyt ehdottomana suosikkinani: alekirjakauppa Kirjatori. Käymme sielä usein miehen kanssa selailemassa kirjoja ja suunnittelemassa tulevia hankintoja (ja seuraamassa onko mikään kaipailuista kirjoista siirtynyt alekorin puolelle). Kyseisen kirjakaupan valikoima ja hintataso on erottanut liikkeen edukseen muista alueen kirjakaupoista, joita on samassa rakennuksessakin pari. Jotenkin kirjatorilta vain löytyy enemmän kirjoja joita kaipaan omaan hyllyyni - johtuneeko se sitten siitä, että en anna itseni uppoutua normaalinhintaisiin kirjoihin yhtä antaumuksella vai jostain muusta.

Eilen kyseisen kaupan ikkunasta tuli kuitenkin bongattua ikävä lappu: tyhjennysmyynti. Tyhjennysmyynnin myötä kaikki kirjat ovat nyt -30%, mutta tässä tilanteessa se ei paljoa lohduta. Kyseisen kirjakaupan lopettaminen tietää loppua ihanalle pienelle kesäiselle perinteelle: alekirjojen silmäilyä ja käsintehtyä italiaista jäätelöä. Kyseisen kirjakaupan vieressä kun on erittäin mukava pieni jäätelöbaari.  Näihin molempiin on tullut yleensä eksyttyä samalla kertaa, vaikka ostoksia ei tulekaan jokaisella kerralla tehtyä molemmissa.

Eilisen ja tämän päivän aikana kotiin onkin eksynyt useampi uusi kirja. Sellaisia kirjoja joita olen silmäillyt jo pidempään ja jotka ovat odotelleet alennusmyyntejä, syntymäpäiviä ja joulua. Kirjoja jotka olen jo kauan sitten päättänyt hankkia, mutta joilla ei ole ollut mikään kiire - ovathan ne olleet tallessa lempikauppani hyllyissä. Nyt en voi enää luottaa siihen, että kyseiset kirjat ovat haettavissa koska vain kyseisen liikkeen aukioloaikojen puitteissa (käyden toki välillä tarkistamassa, että kirjaa löytyy ainakin pari kappaletta hyllystä). Nyt kyseisen luottamuksen mentyä kirjat on pitänyt käydä hakemassa omaan hyllyyn - ehkä miettien, olisiko kauppa jatkanut olemassa oloaan jos niitä olisi hakenut jo aiemmin useammin. Samalla mies on saanut muutamia keittokirjoja, joita meidän piti hankkia vasta sitä mukaa kun hän on ehtinyt kokkailla enemmän jo olevista kirjoista - niistäkään kaikkia kun emme ole muista kirjakaupoista löytäneet (vaikka mies takuuvarmasti tutkiikin jokaisen keittokirjan kaikista kirjakaupoista johon eksymme).

Keskustan muita kirjakauppoja en ole kokenut samalla tavalla omiksi, eli jatkossa täytyy opetella suuntaamaan kulkuaan aiempaa useammin divariin - ja mahdollisesti sinne kirjastoonkin. Sen käyttö itselläni kun on taas jäänyt, vaikka jo aiemmin päätin koettaa aktivoitua sen käytössä. Nyt on vain sitten käytävä hakemassa kesäherkku erikseen: on paljon helpompaa keskittyä määrän sijasta laatuun silloin kun makuvaihtoehdoista löytyy sellaisia houkutuksia kuin vihreä omena, hasselpähkinä ja kiivi iänikuisten mansikan, toffeen ja suklaan ohella. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti