sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Laskutoimituksia vaatekaapissa

Lueskelin taas monen kehumasta the project 333-vaatehaasteesta, jonka idea on tulla toimeen 33 vaatekappaleella ja asusteella kolmen kuukauden ajan. En ole itse innostunut vielä lähtemään kokeiluun mukaan, mutta kiinnostuin selvittämään kuinka iso osa vaatevarastostani minun tulisi laittaa sivuun mikäli lähtisin hankkeeseen. Aiempaan verrattuna vaatevarastoni kun on jo suhteellisen vähäinen, mutta ei silti mielestäni mitenkään minimalistinen. Pikaisella laskutoimituksella sain omistamieni vaatteiden lukumääräksi 62 - tähän en laskenut mukaan yö- ja alusvaatteita enkä kenkiä. Eli kun lukuun huomioitaisiin vielä kengät, olisi sivuunlaitettava vaatteista noin puolet.

Pyöriteltyäni asiaa hetken mielessäni ei haaste tunnu mitenkään mahdottomalta. Luvussa kun ovat mukana niin paksut talvineuleet ja talvitakit kuin pitkät juhlamekot, joita mitään ei näin kevään kynnyksellä edes kuvittele tarvitsevansa. Ei sillä että noita mekkoja tulisi tarvittua juuri muutenkaan - siihen nähden etteivät iltapukutilaisuudet ole omalla kohdalla edes vuosittaisia omistan aivan liian monta iltapukua. Noihin pukuihin on vain tullut kiinnyttyä enemmän kuin vaatekaapin vaatekappaleisiin keskimäärin; yksi puvuista on muisto ensimmäiseltä Englanninmatkaltani, toiseen ihastuin Vietnamissa. Perusmusta kirppislöytö on jopa päätynyt joskus käyttöön asti ja on puvuista ehkä monipuolisin - toiselle mustista iltapuvuista ei ole olemassa yhtä päteviä syitä, mutta se on kauhean kiva halloweenina. Morsiuspukuni sain sentään aikaiseksi viedä liikkeeseen myyntiin, koska sitä en ainakaan tule käyttämään uudelleen.

Käsilaukkuvarastoni on nykyisin karsittu muutenkin minimiin: omistan tasan kaksi käsilaukkua pienen reppuvaraston lisäksi. Käsilaukuistani toinen (tai oikeammin olkalaukku) on isompi kankainen ja minulla arkisin käytössä. Sinne mahtuu hyvin niin lukemista kuin eväätkin tarpeellisen pikkusälän kuten avainten, lompakon ja käsirasvan lisäksi. Toinen laukuista on pieni ja nahkainen ja käytössä lähinnä joskus viihteellä käydessä tai reissatessa. Reppuja löytyy kolme: pieni päiväreppu, isompi 35 litrainen reppu sekä 55 litran rinkka. Näistä rinkasta luopumista olen kyllä harkinnut, sillä rinkkaan mahtuu turhankin paljon tavaraa jopa kuukauden reissua ajatellen.

Ehkä tämän päiväisten lukemisten innostamana saa akaiseksi ainakin siivota muutamat selvät talvivaatteet yläkaappiin jemmaan. Talvitakit ja -kengät siirtyivät eteisestä jo aiemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti