torstai 12. syyskuuta 2013

Olohuonemuutos kuvin

Tänään oli siivouspäivä ja sen myötä innostuin kuvaamaan uusittua olohuonettakin. Ennen kuva ei ole taas kovin vertailukelpoinen, sillä sitä ei otettu esittelymielessä - enemmänkin halusin itselleni vielä yhden kuvan sohvasta (keskellä yötä, miksi sohvaa ympäröivät tavaratkin saivat jäädä kuvattaessa paikoilleen). Vanha tv-tasokin puuttuu kuvasta lähes tyystin, siitä näkyy vain kulmaa. Mutta eipä siinä olisi paljoa katsomista kyllä ollutkaan. Materiaaliltaan ja väriltään se ei tosiaan sopinut yhtään yhteen vieressä olleen akvaariokaapin kanssa (tässä malliesimerkiksi kohdasta missä tavaran poistaminen on parasta sisustamista).

Olohuone ennen
Olohuone nyt
Vanha akvaariokaappi

Etsittäessä kehyksiä Mihailin kuville (jotka näkyvät tason päällä) onnistuin löytämään myös jotain jota olin harkinnut jo pidempään - järkevämmän säilytysratkaisun Kalevalakoruilleni. Tähän asti kaikki korut ovat olleet omissa rasioissaan, ja hakiessani jotain tiettyä settiä olen joutunut availemaan useita rasioita - ja korut ovat olleet muutenkin jemmassa ollessaan poissa käytöstä. Valmiista korupuista en kuitenkaan löytänyt tarpeeksi itseäni miellyttäviä ratkaisuja. Sitten törmäsin yhteen selvästi koukeroisempaan koristeeksi tarkoitettuun tapaukseen - ja se meille sitten lähti. Alkuperäiset korurasiat saivat sitten mennä tämän hankinnan myötä pitkälti poistoon - jätin kuitenkin joka kokoa yhdet korujen kuljettamista varten.

Kalevalakorujen kotipuu

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo kotipuu! Mistä ostit?

  VastaaPoista
 2. Upea sohva, siis kertakaikkisen upea! Kyllä kannatti tonnilla ostaa, hyvä Tapsa! :)

  Nyt kun karsinta on noin hyvässä vauhdissa, voi uuden tavaran kaipuuta hoitaa sillä, että opiskelijavuosien päätyttyä alkaa korvata jo olemassaolevia tavaroita uusilla ja paremmin kotiin sopivilla. Tarjoukset ovat siihen oiva houkutin. ;) Meillä on reilussa vuodessa vaihtunut koko sisustus kun haluamaamme on tullut vastaan alennuksella ja ollaan muutenkin tehty huoneiden vaihtoa, joten joka tapauksessa tiettyjä uusia huonekaluja tarvittiin.

  Kaikki vanhat tavarat on sitten myyty tai lahjoitettu pois, paitsi sohva oli oikeasti roskiskamaa ja keittiön tuolit menivät saunan pesään koska olivat aivan rikki, pöytä sen sijaan jatkaa elämäänsä jossain muualla. Vanha pöytä ei sopinut uusien tuolien kaveriksi, joten se sai lähteä, kun löysimme tuoleihin kuuluvan pöydän mallikappalealennuksella.

  Meilläkin oli muuten joskus liinavaatekaappi, ei sentään erillisenä huonekaluna mutta yksi kiinteä kaappi oli pyhitetty niille. Liinavaatteiden karsinta olikin eka homma mistä lähteä liikkeelle, sinne meni kaikki parittomat lakanat ja pyyhkeet. Pyyhkeitä oli kertynyt niin paljon, että seuraavaksi lähti jo kaikki "tavalliset" pyyhkeet ja jäljelle on jäänyt vain sellaisia missä on Sitä jotain, oli se sitten kuosi tai materiaali, ja pyyhe muuten on yhteensopiva muiden kanssa. Aikuisten liinavaatteet (5 settiä, tässä on kyllä ainakin yksi liikaa, en osta uutta kun joku hajoaa) mahtuvat nykyään yhdelle vaatekaapin hyllylle ja pyyhkeet säilytetään siellä missä niitä tarvitaan, eli kylppärissä.

  Olisi senkin kaiken kaappitilan voinut vuosien ajan käyttää paremmin!!

  PS. Miksi, oi miksi, aikuisille annetaan pyyhkeitä ja lakanoita lahjaksi?? Vaikka niitä ehkä kaksikymppisenä tarvitsi, kolmekymppisillä niitä on jo liikaa! "No mutku mä aattelin että te tarviisitte!" Aaaaaaargh!!!

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole onneksi tarvetta ihan täydelle kalustopäivitykselle, kun opiskellessakin on pyrkinyt hankkimaan mieluisia huonekaluja. Silloin ei ehkä ollut niin paljoa rahaa käyttää, mutta toisaalta aikaa oli enemmän kirppisten ja nettihuutokauppojen kiertelyyn. Moni pahimmista väliaikaisratkaisuista on myös poistunut jo tavaran vähentämisen myötä. Vaikka kyllä meilläkin vielä pari sellaista huonekalua löytyy jotka välttävät toistaiseksi, mutta joita en ikinä normaalihintaisina suostuisi edes harkitsemaan. Niihin kuuluvat olkkarin naarmuiset vanhat harmaat lastulevyhyllyt joissa meillä on DVD:t sekä vierashuoneen valkoinen lastulevyhylly. Puisista huonekaluista ikä tekee yleensä vain mielenkiintoisemman, lastulevy ei sen sijaan kestä aikaa (tai oikein mitään muutakaan).

  VastaaPoista