lauantai 12. lokakuuta 2013

Asunnon tavaramäärä; vierashuone

Blogikommentin innostamana aloitin tänään myös suunnittelemani lasku-urakan. Ensimmäiseksi huoneeksi valikoitui vierashuone, jota käytämme välillä myös itse nukkumiseen koska siinä on parempi ovi (Mihail on oppinut kömpimään välillä viereen herättelemään, jos se kaipaa yöllä leikkiseuraa). Osa tavaroista oli hyvin selkeitä ja helposti laskettavia, osien kohdalla joutui miettimään missä menee se raja mitä on järkevää laskea yhdeksi tavaraksi; jokainen kirja on ehdottomasti yksi, mutta entäpä lehdet? Nekin päädyin lopulta laskemaan sulkeissa ilmoitettavaksi, koska harvemmin niitä tulee yksittäisinä käsiteltyä. Ruuveja, puutappeja, askertelulaatikon tapetinpaloja, klemmareita ja hakaneuloja en lähtenyt laskemaan erikseen, vaikka hetken harkitsin sitäkin. Kunkin tavaran päätin laskea sen omalla paikallaan, eli huoneessa mahdollisesti olevat sinne kuulumattomat tavarat toimitettiin paikoilleen ennen tavaroiden laskemista. Näillä rajauksilla mennään varmaan tulevissakin huoneissa. Tälläkertaa tavarat tuli myös listattua blogiin, kommenteissa saa ilmoittaa onko kellään mitään mielenkiintoa vilkuilla vastaavia listoja tulevissa postauksissa.

Vierashuoneesta löytyi läpikäynnin jälkeen 276 tavaraa (lehdet erikseen laskettuna n. 570 tavaraa). Tavaramäärä koostui seuraavista:

1 sänky, sängyssä:
1 petauspatja
2 peittoa
2 pussilakanaa
4 tyynyä
4 tyynyliinaa
1 lakana
1 lukulamppu

1 verho
1 vuolukivinen tuikkutakka
1 pakastin
2 mattoa
1 vuoderahi
1 lamppu
1 taulu

1 kirjahylly
1 kirjakaappi, kirjahyllyssä/kirjakaapissa/kirjakaapin sivukaapissa:
92 kirjaa
65 pokkaria
5 pehmolelua
7 pinoa lehtiä (kolme pinoa eri lajiyhdistysten lehtiä, yksi pino hevoslehtiä, kaksi pinoa sarjiksia ja yksi muu lehtipino, yht.n. 300 lehteä, joista yli kolmannes Aku Ankkoja)
3 pussilakanasettiä
3 lakanaa
2 valokuva-albumia
1 pöytäliina
1 vanha kännykkä
3 piuhaa
2 pkt paristoja
6 tussia
1 sälälaatikko (jossa klemmareita, hakaneuloja, eri maiden kolikoita, pari pikkulukkoa, yksi pinssi, pari hiuslenkkiä)
2 teippirullaa
1 pss kumilenkkejä
3 pss tuikkukynttilöitä
1 pc-peli
4 tyhjää cd-/dvd -koteloa
2 pkt kruunukynttilöitä
2 saippuakuplista
1 paristolaturi
7 kansiota (kodinkansio, todistuskansio, pari muistokansiota ja muutama eläinkansio)

Kiinteässä kaapissa:
2 pentuaitausta
1 askartelulaatikko (jossa nauhoja, tapetinpaloja, pahvikortteja, pieniä vanerinpaloja...)
7 mekkoa (4 arkisempaa ja 3 iltapukua ...iltapukuja on liikaa, mutta ne ovat mieleisiä matkamuistoja joita en ole toistaiseksi raaskinut karsia)
1 silkkitunika
1 bleiseri
1 mustat korkkarit
1 kuumavesipullo
1 lahjapaperirulla
1 lahjanarukerä
1 prk nahanhoitoainetta
1 saha
1 kuumailmapuhallin
1 liimapistooli
1 työkalupakki, työkalupakissa:
1 vasara
5 ruuvimeisseliä
1 pihdit
1 puukko
2 jakoavainta
3 pensseliä
1 pop-niittipistooli
1 niittipistooli
1 pienoissaha
1 kipsisaha
1 piikki
(+ ruuveja, nauloja kuusikulma-avaimia, puutappeja, teriä, verhonipsuja...)

Tällähetkellä pokkareita on huoneessa enemmän kuin tavallisesti, kun Sokoksen 3+1 päivät, kirjamessut ja Hullut päivät olivat taas kaikki peräkkäin pokkaritarjouksineen. Niiden määrä tulee taas laskemaan sitä mukaan kun ehdin niitä lukea ja laittaa kiertoon. Vierashuoneen kirjamäärässä isoimmain yksittäisen ryhmän muodostavat omiin opintoihini liittyvät kirjat, jotka eivät tällähetkellä ole aktiivisessa käytössä, mutta joille saattaa tulla käyttöä jos palaan opiskelemaan tai hakeudun oman alani töihin. Ne saavat siis olla hyllyssä toistaiseksi (tai siirtyvät jossain kohtaa varastoon). Lukumäärällisesti huoneen tavaramäärä yllätti, kun käytännössä tuntuu ettei tuolla ole kirjojen ja parin huonekalun lisäksi oikein mitään.

EDIT: Lisätty listalta unohtunut taulu.

4 kommenttia:

 1. Mä laskin ja luetteloin oman asuntoni (noin 90 neliötä) esineet muutama kuukausi sitten. Vaikka on kuinka pyrkinyt karsimaan esineistöä niin silti määrät joissain esineryhmissä yllättivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on neliöitä suunniilleen sama määrä, 87. Millaiseen kokonaismäärään teillä päästiin, jos saa udella? :) Meilläkin on tarkoitus laskea kaikki, paitsi miehen miniatyyrit; niistä valtaosa on osissa laatikoissa, ja mie en niistä mitään ymmärrä. Mies taas ei ole yhtään innostunut niiden laskemisesta, niin ei häntä voi siihen oikein pakottaakaan.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Mitään erityisen turhaahan tuossa ei ole, jos nyt ihan minimalistiselle linjalle tahtoisi lähteä niin lakanoita voisi ehkä muutaman karsia ja sitten on kasa sellaista, mitä osa ihmisistä ei käytä ja sitä kautta ne voisi mieltää roinaksi. Ei kuitenkaan liikaa kannata karsia pelkän karsimisen ilosta esim. noita työkaluja. Ne ovat kalliita ostaa sitten kun taas tarvitsee.

  Supermuuttajana osaisit ehkä arvioida montako muuttolaatikollista tavaraa tuossa on?

  Mä kyllä jättäisin kirjat asunnon puolelle kun teillä kuitenkin aina tulee kirjoja olemaan, elleivät nuo opiskelukirjat sitten aiheuta sinulle negatiivisia tuntemuksia.

  Julkaise ihmeessä lisää näitä listoja, ovat ilahduttavan konkreettisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaan sänkyyn meillä onkin vähemmän lakanoita pussilakanoihin nähden kuin vierasvarana. Vierashuoneessa lakanoita on melkein yhtä paljon kuin pussilakanoita, kun kaikki yhtä aikaa yöpyvät yövieraat eivät ole pariskuntia/ muuten yhdessä nukkuvia. Niin on sitten lakanoita myös vuoderahiin, ilmapatjasänkyyn ja sohvalle. Jossain asioissa meidän kaapeissa näkyy varautuminen vieraisiin, vaikka arkea pääosin kahdestaan eletäänkin :)

   Karkeasti arvioituna nuo saisi ehkä seitsemään banaanilaatikolliseen. Näissä arvioissa itse ei ole ihan pro, kun koko asuntoa ei ole ikinä tullut pakattua kerralla ja laatikoita hankittua könttänä. Ilman autoa banaanilaatikoita haaliessa laatikoita on muuttoa valmisteltaessa tullut yleensä 2-4 laatikkoa kerrallaan, jotka on sitten pakattu samantien ja pakkaamista jatkettu sitten kun on saanut taas lisää laatikoita. Seuraava muutto on sitten ensimmäinen johon on tarkoitus hankkia ihan oikeat muuttolaatikot (jotka joku hakee muuton jälkeen pois nurkista pyörimästä ;)), niin itseäkin jo vähän jännittää miten sen laatikkomäärän osaa sitten arvioida. Siinä kohtaa kun ei toivottavasti voida soveltaa sitä laatikko per neliö sääntöä.

   Noiden kirjojen vinttiin vientiä on tullut mietittyä välillä sillä, että tuo vierashuoneen nykyinen kirjahylly on täysin oman maun vastainen valkoinen lastulevyhökötys ja samalla toiseksi viimeinen meidän kirjahyllyistä/kaapeista joissa ei ole lasiovia. Eli siinä kirjat keräävät enemmän pölyä, etenkään kun niitä ei tällähetkellä tule hyllystä ollenkaan otettua. Tällähetkellä rahavarat eivät kuitenkaan anna periksi päivittää tuota hyllyä suoraan lasiovelliseksi, mikä on se pitkän tähtäimen suunnitelma kaikkien kirjahyllyjen kanssa (ja olisi varmasti ollut dvd:illekin käytännöllisempi, ellei tuo kirjakaruselli olisi niin ihana).

   Poista