tiistai 1. lokakuuta 2013

Neljä viikkoa matkaan

Meidän Aasianreissu jota varten alkuvuosi tuli säästettyä lähenee kovaa vauhtia. Vähän liiankin kovaa vauhtia. Kuukauden reissuun on nyt kuukausi aikaa, enkä ole lähes ajatellutkaan pakkaamista. Ainoat pakkaamiseen liittyvät valmistelut joiden voin sanoa olevan hyvällä mallilla ovat eläinten lomahoitokassit; niiden sisältö on jo pääpiirteittäin listattuna, ja listoilla olevista ruuista ja kuivikkeista osa on jo hankittu. Rotat jakaantuvat marraskuuksi kolmeen paikkaan, jonka lisäksi Mihail menee yhdelle ystävälleni.

Muut valmistelut ovat onneksi sentään paremmalla tolalla; lähes kaikki hotellit jotka päätettiin varata erukäteen on jo varattu, juna- ja lentoliput hankittu, rokotukset ja vakuutukset hoidettu kuntoon ja viisumihakemukset vireillä. Lisäksi kämpälle on hankittu vahti joka samalla hoitaa myös kukkien kastelun. Silti päässä käy koko ajan läpi listaa hoidettavista asioista, ettei mikään vain pääse unohtumaan - tämä on kuitenkin vasta toinen useamman viikon matka jolle lähden. Edellinen oli interrail vuonna 2009, ja silloin mokasin varautumalla vähän liikaakin - ja päädyin siten kantamaan tuhottomasti turhaa tavaraa ympäri Eurooppaa. Nyt haluaisin kantaa mukana vain oikeasti välttämättömimmän, mutta olen kuitenkin vielä hyvin pihalla siitä, mikä on se ehdoton minimi millä selviää monen tuhannen kilometrin reissulla vieraiden kulttuurien keskellä vaihtuvissa sääolosuhteissa. Se on kuitenkin kysymys johon pitäisi löytää edes kohtuu pätevä vastaus parin seuraavan viikon aikana.

Miehellä pakkaukset ovat yhtä alkutekijöissä, mutta hänellä tämä on ensimmäinen pidempi reissu niin hän ei osaa stressata asiasta senkään vertaa. Asia on hädin tuskin tullut hänelle mieleen, ja mikäli en itse touhottaisi asiasta, hän aloittaisi pakkaamisen todennäköisesti edellisenä iltana. Hänen vaatevarastonsa on tosin nyt jo niin minimiin karsittu, että en yhtään ihmettelisi vaikka hän saisi ne kaikki mahtumaan helposti rinkkaansa. Mutta vaatteiden jälkeenkin jää vielä mietittäväksi hygieniatarvikkeet, valuutat, elektroniikka (ja laturit ja adapterit...), makuupussit/matkalakanat, lukemiset... + tietenkin ne liput, muut tarpeelliset dokumentit, kortit yms.

Marraskuu, älä tule ihan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti