keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Sarjojen rikkomista ja juhannusraivausta

Muut valmistautuvat hylkäämään kaupungin ja siirtymään sivummalle juhannuksen viettoon. Minä otin tavoitteeksi käydä läpi mitä kaikkea kirppislaatikkoon on kertynyt ja täydentää setin sellaiseksi, että ensiviikolla viitsii taas pöydän ottaa ja kuskata laatikon nurkista pois. Tähän tavoitteeseen päästäkseni olen koettanut katkoa joitain järjettömiä sidoksia itseni ja tavaroiden välillä; itselläni yleisin niistä on edelleen sarjasidos. Mikäli kaksi tai useampia esineitä liittyy jotenkin toisiinsa, pidän turhan helposti molemmat tai kaikki, vaikka pitäisinkin vain osasta sarjaa - kun eihän sarjaa voi rikkoa, kun se on kerran saatu kasaan.

Yhtenä esimerkikkinä Michael Mooren dokumentit. Rakastan dokumenteista kahta: Sickoa ja Bowlings for Columbinea. Dokkareita löytyy hyllystä kuitenkin viisi, joista kaksi oli selvästi vähemmän omaan makuuni. Ne oli kyllä kiva nähdä, mutta tulen tuskin katsomaan niitä uudestaan. Siitä huolimatta ne ovat pysyneet hyllyssäni pitkään, sillä pidän noista kahdesta muusta Michael Mooren dokumentista niin paljon, että näyttäähän se nyt kivalta hyllyssä kun niitä dokumentteja on sitten useampikin. Tänään sain kuitenkin viimein aikaiseksi siirtää nuo vähiten lempparit kirppiskassiin odottamaan uutta yleisöään.

Josko sitä koittaisi nyt pitkän viikonlopun aikana käydä muitakin sarjoja läpi ja miettiä todenteolla, mitkä sarjoista minulla ovat kokonaisuudessaan siksi että pidän niitä tasaisen hyvinä. Ehkä sitä onnistuu löytämään vielä muitakin karsimisen kohteista tavaroista, jotka ovat hyllyissä enemmän muiden tavaroiden kuin itsensä takia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti