perjantai 15. maaliskuuta 2013

-116 tavaraa + pari

Tänään viimeinen ostetuista hintalappuarkeista alkoi mennä kohti loppuaan, mikä tarkoittaa että kirpputorille on tullut roudattua nyt viikon sisään 116 tavaraa - tai oikeastaan hieman enemmän, koska esimerkiksi lasit on tullut myytyä kuuden seteissä. Kaapissa pyörineet hieman eripariset viini- ja sherrylasit kun saivat matkata myös kirpputorille, sillä kahden absolutistin asunnossa ne ovat hyvin pahalla alikäytöllä. Etenkin kun ainoisiin tilanteisiin joissa voisin kuvitella nostavani maljaa tuo kaapeissa pyörinyt lasimäärä ei riittäisi alkuunkaan. Niinpä miehen kanssa sovittiin, että sen sijaan että jatkamme noiden 13 yhteen sopimattoman lasin varastointia, haemme kaupasta pari tusinaa halpaa ja yhteensopivaa viinilasia jos tarve jossain kohtaa tulee. Tuollaista tarvetta ei tosin siinnä välittömässä lähitulevaisuudessa, koska miehen kolmikymppiset on jo juhlittu rauhassa kahdestaan, eikä kihlajaisia, häitä tai kastajaisia ole suunnitteilla. Tuota vapaamuotoisemmissa illanistujaisissa tulemme melkoisen varmasti pärjäämään noilla Iittalan kartio laseilla.

Olen myös onnistunut melkoisen hienosti hillitsemään itseni shoppailun suhteen. Muutaman sortumisen joudun tosin tunnustamaan: Minimanista on tarttunut mukaan muutamia Kermansaven Heinä matalia ja syviä ruokailulautasia sekä Tylikkään köyhäilyn taito -pokkari. Molempia olen etsinyt jo jonkin aikaa ja nyt hinnatkin olivat oikein kohdallaan: lautasista maksoin 0,50€/kpl ja pokkarista euron. Nyt alan noiden lautasten suhteen olla jo lähellä keräilyrajaani tusinaa; se on se määrä johon pyrin myös lasien, mukien ja ruokailuvälineiden suhteen. Määrä voi kuulostaa suurelta kahdelle, mutta on hyvin kätevä silloin kun ihmisiä on kylässä kerralla enemmän. Kuitenkaan en näe syytä myöskään ylittää tuota määrää, koska tuosta isomman määrän tarve on tässä taloudessa sen verran harvinainen.

Ylihuomenna on sitten edessä taas kirpputoripöydän tyhjennys ja saldon päivitys. Pöydän saldosta riippumatta uskon tällä hetkellä kuitenkin vakaasti siihen, että kokonaissaldossa päästään vielä plussan puolelle. Lauantaina kun on edessä yhdet tuparit, joiden yhteydessä olen luvannut (miehen kyyditsemänä) roudata vintiltä yhden 120 euron rottahäkin kaverille käyttöön.

Niinä aikoina kun olen ehtinyt nettiä vilkaista olen alkanut etsiä lisäideoita myös facebookin Tavara päiväss pois -ryhmästä. Sielä keskustelu on tosin paikoin sen verran vilkasta, ettei kaikkia juttuja ehdi mitenkään tällä hetkellä lukea. Kuitenkin sivulta bongasi muun muassa kivan idean siitä, miten kananmunankuoria voi käyttää istutusruukkuina pääsiäisvihreille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti