lauantai 27. huhtikuuta 2013

Voi säläkaappi sentään

Otin sitten tänään vihdoin työn alle jääkaapin päällä olevan kaapin, jonne on koottu kaikkea hyödyllistä tilpehööriä. Varsinaiselle pikkusälälle on ollut omat astiansa, ja tuonne kaappiin on päätynyt vain kaikkea ehdottoman käyttökelpoista ja tarpeellista, minkä takia kaappi on saanut olla rauhassa näinkin pitkään. Eihän tuollaista kaappia tarvitse raivata; tarkistaa vain pikaisesti, että kaikki on siististi ja suunnilleen muistaa mitä missäkin on.

VÄÄRIN.

Purettuani kaapin olohuoneen pöydälle minun oli yhtäkkiä kovin vaikea perustella pariakymmentä eri tehoista pienikantaista hehkulamppua (viimeinen niitä käyttävä valaisin poistui asunnosta vuosi sitten), seitsemää erilaista jatkojohtoa (ajalta jolloin akvoja ja terroja oli useampia, normihätävarana riittää ehkä pienempikin määrä), kolmea eri puolilla kaappia olevaa avattua AAA-patteripakettia... Ja kaikenlaista muuta tavaraa jolla selvästi on ollut joskus ihan oikeaa käyttöä ja perusteltu tarve, mutta joita en oikeasti tarvitse enää. Osa tavaroista karsiutui suoraan roskiin osan jäädessä odottamaan kierrätykseen päätymistä ja kirppikselle viemistä. Ehkä säännöllinen läpikäynti ja karsinta pitäisi ihan oikeasti ulottaa joka kaappiin, eikä vain niihin shoppailusta täyttyneisiin.

Muutaman kymmenen sentin hintalappuja lätkiessä tuli mietittyä vähän tuota kirppistouhuakin. Taloudellisestihan noiden sinne roudaamisessa ei ole mitään järkeä, mutta kirpputorin alkuperäiseen ajatukseen nuo sen sijaan sopivat mielestäni hyvin; hyvällä tuurilla nuo bongaa sieltä joku jolla on noille oikeasti käyttöä ja säästää siinä joitain euroja verrattuna siihen että hän nappaisi saman piuhan uutena viereisestä kaupasta. Tuommoisia "romukoppia" näkee kuitenkin kirppiksillä koko ajan vähemmän: tuntuu että kirppiksillä on koko ajan entistä siistimpää ja uudempaa tavaraa suhteellisen kovilla hintalapuilla. En toki ymmärrä myöskään rikkinäisten ja täysin kulahtaneiden tavaroiden kaupittelua, mutta osa kirppispöydistä tuntuu menneen jo siihen ääripäähän että ellei tavaroissa ole melkein laput kiinni ne heitetään mieluummin roskiin kuin tuodaan arvokasta pöytätilaa viemään ja niistä mitä paikalle tuodaan koitetaan kiskoa maksimaalinen voitto. Onneksi kaikki eivät ole kuitenkaan lähteneet tähän mukaan.

Nyt olen mielestäni käynyt kaikki asunnon kaapit läpi. Kirppispöydällä olisi silti vielä tilaa, joten taidan käydä ne läpi vielä uudelleen jos keksikin vielä jotain mitä voisin sinne viedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti