sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Viikonloppukarsimisia

Viikonloppuna on usein enemmän aikaa lueskella blogeja. Itselläni raivausaiheisten tai sitä sivuavien blogien lukeminen päättyy tai keskeytyy usein raivaukseen. Niin kävi myös nyt löydettyäni pari uutta blogia luettavakseni. Toinen blogeista käsitteli enemmän vaatteita ja jo ensimmäisen kymmenen postauksen jälkeen vaatekaapistani oli poistunut kahdeksan paitaa. Paitapino kun oli mielestäni ollut jo pidempään liian iso suhteessa muihin, mutta en ollut keksinyt mitkä paidoista olisivat ne joiden toivoisin lähtevän. Nyt blogin lukeminen auttoi minua yhdessä viime raivauskerrasta kuluneen ajan kanssa tekemään muutamia päätöksiä vaatevaraston suhteen, tai lähinnä sen, mitä haen vaatteiltani.

Toinen viikonlopun raivauskohde lähti ensisijaisesti sortumisesta. Olimme jo pidempään puhuneet yhden uuden lautapelin hankkimisesta, mutta lykänneet hankintaa toistaiseksi. Nyt tuli kuitenkin puheeksi, että yhdellä kaverilla olisi kiinnostusta kyseisen pelin vetämiseen (peli vaatii pelinjohtajan), mutta ei rahaa pelin hankkimiseen. Samalla löytyi kyseiseen peliin valmis peliporukka. Niinpä päätimme ostaa pelin jo tämän kuukauden puolella ja käydä samalla pelihyllyn kriittisesti läpi. Tämä ei ole ensimmäinen raivauskerta pelihyllylle, mutta saatiin sieltä silti kasaan seitsemän varmaa lähtijää ja kolme ehkää, joille järjestetään oma peli-ilta ensiviikolle jolloin niiden suhteen tehdään lopullinen päätös. Noista peleistä kahta kun ei ole pelattu kertaakaan. Pelihyllyyn jäi kuitenkin vielä n. 50 peliä + n. 30 lisäosaa peleihin. Tuohon lukuun sisältyvät kaikki isoista lautapelilaatikoista pelikortteihin. Tämänkin raivauskerran jälkeen pelihyllyyn jäi kyllä vielä ainakin yksi peli, jonka kohdalla tullaan varmasti harkitsemaan, tuoko se todella jotain lisää pelikokoelmaan. 

Välillä blogeja lukiessa tulee kyllä sellainen tunne, että en taida olla naisraivaajana sieltä tyypillisimmästä päästä. Vaatekaappi, kosmetiikka, kengät ja laukut aiheuttavat minulle huomattavasti vähemmän päänvaivaa kuin pelit ja elokuvat. Itsellä yhtenä syynä on ehkä jälkimmäisiin liittyvä sosiaalinen aspekti: omassa sosiaalisessa ympäristössä peli- ja leffailtojen ohjelma on takuulla keskeisemmässä asemassa kuin mitä minulla on päällä tai millaisista kupeista limsa ja kahvi tarjoillaan. Ei sillä, etteikö minulle olisi ehtinyt ennen raivauksen aloittamista kulkeutua säkkikaupalla vaatteita kirppiksiltä, kavereilta ja kierrätyksestä (niistä on onneksi jäljellä enää muerto-osa).

3 kommenttia:

  1. No laita nyt ihmeessä linkit näihin inspiroiviin blogeihin =)

    VastaaPoista
  2. Ne tuosta postauksesta kieltämättä unohtuivat. Eli tämän viikon blogilöydöt ovat itselläni

    http://uuttakohti.wordpress.com/
    365morelife.com/
    coconutandcash.wordpress.com/

    Näistä kahdessa pääteemana on ostolakkoilu (sopii jotenkin itsellä tähän kuukauteen) ja yhdessä tavaran karsinta. 365morelivessa on mm. suomeksi juttua 333 vaatehaasteesta, jossa valitaan 33 vaatetta ja asustetta seuraavaksi kolmeksi kuukaudeksi. Ei ihan suoranaisesti sellainen juttu, jota välttämättä itse lähtisin kokeilemaan, mutta mielenkiintoinen silti. Etenkin asulistoista saa ajatusta siitä, kuinka paljon (tai oikeammin vähän) vaatteita sitä lopulta oikeasti tarvitsee.

    VastaaPoista
  3. Minäkin olin tulossa pyytämään linkkejä, kiitos niistä!

    Olen seurannut blogiasi, mukava kun jaksat kirjoittaa pohdintojasi ja ajatuksia näinkin usein. Niitä on todella mukavaa ja eritoten inspiroivaa lukea! Yritän ottaa edes vähän mallia asenteestasi :) Ihanaa kevättalvea!

    VastaaPoista