perjantai 28. joulukuuta 2012

Joululahjoja ja välipäivien alennusmyyntejä

Eletään joulukuun 28. päivää ja verrattuna viikkoa aikaisempaan, tavaramäärässä on havaittavissa selvää kasvua. Aattona sain monia toivottuja ja mieleisiä paketteja, joiden lisäksi sorruin välipäiväaleissa, joihin minun ei pitänyt edes mennä. Ensimmäinen näistä oli ennakoitavissa, jälkimmäisen oikeasti uskoin välttäväni. Uskoin siihen asti, kun mies muistutti yhdestä umpeutumassa olevasta lahjakortista, joka piti käyttää ennenkuin se umpeutuisi. Se meni sitten alennusmyynneissä: itselleni tuli sillä kirjat Kevytkenkäinen kummitus ja Pientä elämää etsimässä ja mies hankki itselleen Edgar Allan Poeta. Näiden perusteltujen hankintojen lisäksi onnistuimme alennusmyynteihin lähdettyä eksymään myös Anttilan elokuvahyllylle, josta seurasi muutamia lisäsortumisia löydettyämme varhaisempia Disney klassikoita joita kumpikaan ei ollut nähnyt.

Joulun jälkeen oli edessä myös uusien tavaroiden sijoittaminen paikoilleen. Tällä kertaa se kävi yllättävänkin helposti: valtaosa lahjoista oli sellaisia joita olin miettinyt jo pidempään ja siten niille oli mietittynä myös paikat. Vanha risa kylpytakki pääsi rottien riippareiksi uuden ja pehmoisen kylpytakin tieltä. Kaunis ja mieleinen Juhlahetki -mehu-/mittakannu tuli vanhan muovisen paikalle ja Robin Cookin uusimmat romaanit pääsivät arvoiselleen paikalle kirjakaappiin. Leffa- ja kirjahyllyissä sekä astiakaapissa suoritettiin pientä karsintaa uusien tulokkaiden myötä. Meillä on ystävän kanssa yhä kirpputoripöytä Manhattanilla ja huomenna sinne lähtee taas pieni kuorma elokuvia, kirjoja ja muutamia astioita. Saatujen aineellisten lahjojen lisäksi muistamisissa oli myös leffa- ja popparilippuja sekä S-ryhmän lahjakortti, joka on mahdollista käyttää vaikka ruokaostoksiin.

Tänä vuonna lahjavuori jäi myös hieman aiempaa pienemmäksi, yhtenä syynä tähän omat toiveet. Tänä vuonna toivoin mieluummin vähän vähemmän, mutta laadukkaampaa. Hankittuani aiemmin esimerkiksi monia reppuja, jotka eivät ole kestäneet, on nyt kaapissa lahjaksi saatu musta perusmallin Fjällräven. Ja musta perusmallin Fjällrävenkin on nyt ainoa reppu kokoluokassaan koko kaapissa. Iso osa laukku- ja reppukokoelmastakin kun on saanut matkata kirppikselle yhdessä monen muun tavaran kanssa päätettyäni jatkossa selvitä paljon karsitummalla laukkuvarastolla - tässäkin toivon yhden kestävän neutraalin värisen hoitavan homman jatkossa vähintään yhtä hyvin kuin aiemman kirjavan joukon erilaisia viritelmiä (jotka ovat pahimmillaan levinneet saumoistaan 5km leirintäalueelta oltaessa liikkeellä kävellen).

Sitä yhtä en kyllä onnistunut alennusmyynneistä löytämään, mitä olisin halunnut. Nimittäin 3 in 1 voileipägrilliä, josta saisi vaihdettavilla levyillä myös vohveliraudan ja parilan. Kaikille noille kun olisi aina välillä käyttöä, mutta kuitenkin sen verran harvoin, että en millään haluaisi sen vuoksi kolmea laitetta kokoaikaisesti nurkkiin pyörimään. Ilmeisesti Obh Nordica on kuitenkin lopettanut laitteen valmistuksen, kun se oli poistunut kaikista verkkokaupoistakin. Etsinnät kuitenkin jatkuvat ja siihen asti pärjätään olemassa olevalla voileipägrillillä ja letuilla.

Huomisen kippispöydän täyttöreissun jälkeen aletaan olla taas samassa tavaramäärässä kuin ennen joulua. Kuitenkaan tilanne ei ole sama: uusien kirjojen ja leffojen parissa on tiedossa vielä monia mukavia hetkiä. Toivottavasti niin myös niillä, jotka tarjoavat uuden kodin noille kirppikselle lähteville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti