tiistai 18. joulukuuta 2012

Reissushoppailua

Nyt on Puolasta kotiuduttu ja kerrankin olen ylpeä itsestäni. Huolimatta halvoista hinnoista ja isosta outlet-myymälästä jossa vierailimme, en ostanut mitään, mitä en suunnitellut ostavani. Itselleni hankin vain aikomani mustat peruskorkkarit sekä mustan jakkutakin (publiikkiin valmistautuessani huomasin, että hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin muutamasta tällaisesta perusvaatekappaleesta voisi olla suuri apu). Muuten hankin pari puuttunutta joululahjaa (miehelle tummanpunaisen kaulahuivin, jota hän on etsinyt Suomesta tuloksetta jo jonkin aikaa ja jotain pientä parille ystävälle).

Ainoa ostoslistalla ollut mikä jäi puuttumaan oli yksi valkoinen kauluspaita, koko 36 kun oli loppunut outletista. Se pitää etsiä sitten myöhemmin Suomesta mustien suorien housujen ja jakkutakin täydennykseksi. Sitten kotona on ainakin yksi peruspätevä ja siisti asu muodollisempiinkin juhlallisuuksiin, jota voi sitten myöhemmin täydentää yhdellä siistimmällä mustalla mekolla. Valtaosa tämän hetkisistä juhla-asuistani kun on enemmän tilanteellisia ja sellaisina usein moneen tilanteeseen hieman kompromissin oloisia - sellaisia joissa saa kotoa lähtiessä miettiä, onko asu nyt liian juhlava/arkinen/jotain muuta ei välttämättä niin sopivaa.

Valtavien aleshoppailujen sijaan hyödynsin halvempia hintoja tällä kertaa hankkimalla jotain, mihin minulla ei välttämättä Suomessa olisi varaa. Ostamani kengätkään kun eivät olleet halvimmat mahdolliset (ne maksoivat alennettuna 199 zlotia eli noin 50€), mutta ne ovat aitoa nahkaa ja todella tukevat. Vaikka olen hyvin tottumaton käyttämään korkoa, kyseisillä kengillä kävellessä korkoa ei edes huomannut, niin hyvin tasapainossa kyseiset kengät olivat ja niin hyvin ne omaan jalkaan sopivat.

Tällä hetkellä olen aiempaa vakuuttuneempi siitä, että monien ihan kivojen sijaan yhdet tai kahdet täydellisen sopivat ovat monesti selkeästi parempi vaihtoehto. 

1 kommentti:

  1. Olen kantapään kautta oppinut, että kaikki mikä tuntuu 'ihan kivalta' kannattaa jättää kauppaan. Ei sitä kuitenkaan tule käytettyä ja rahanmeno vain harmittaa.

    VastaaPoista