sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Jouluvalmisteluja

Itse joulu tulee vietettyä äidin luona Tampereella, jonne saavuin jo perjantaina. Tästä huolimatta omaan kotiinkin pitää aina tehdä pieni joulu kuusineen ja koristeineen, vaikka aaton joulupäivineen on muualla. Tänä vuonna päivää ennen lähtöä tuli vielä leivottua maustekakut ja tortut, joita kävimme viemässä miehen vanhemmille ja osa jäi kotiin syötäviksi tai lähti mukaan tänne.

Joululahjoista viimeiset sain tänä vuonna hankituiksi ja pakettiin myös tuolloin 20. päivä, eli sopivasti vähän ennen joulua. On sitten aaton alus vapaa pakettihuolista. Tänä vuonna en kyllä hankkinut mitään isoa kenellekään, mutta jotain pientä läheisimmille. Täysin lahjaton joulu kun ei omalla kohdallani toimisi, sen verran kovasti pidän lahjojen hankkimisesta ja saamisesta - vaikka toki joskus lahjoihin mahtuukin niitä vikatikkejä puolin ja toisin, joita koettaa sitten joulun jälkeen korrektisti uudelleen sijoitella. Mutta niistä on aina selvitty - ja itsekin on vihdoin oppinut että edes kaikkea lahjaksi saatua ei tarvitse säilyttää, eikä luopuminen vie pohjaa muistamiselta. Tänä vuonna paketteihin päätyi ostolahjojen lisäksi jonkin verran myös kierrätettyjä löytöjä ja vähän itsetehtyjäkin - ensimmäiset lahjat päädyin hankkimaan jo heinäkuussa ja sen jälkeen lahjahankinnat etenivät sitä mukaa kun jotain saajansa näköistä tuli vastaan.

Jouluvalmistelut ovat nyt aaton aattona kerrankin hyvällä mallilla ja jo aatonaattoon näyttää jäävän aikaa rauhalliselle yhdessä ololle kiireisen hyörinän sijaan. Kohtapuoliin tänne kun ennättää siskoni miehensä kanssa ja oma mies. Veli vaimoineen ja tyttärineen tulee huomenna. Isää näin aatonaatonaattona kahvittelun ja lahjojen vaihdon merkeissä.

Äitin muutettua kuun alussa kaikki kaapit on käyty läpi jo muuton myötä ja joulusiivouksessa päädyttiin pelkkään imurointiin. Mitä sitä suotta liian pitkiä tehtävälistoja jouluksi kasaamaan. Facebookista löytyi kyllä hyvin pätevänoloinen siivousvinkki jouluun. Perusteellisemman siivouksen kun ehtii paremmallakin ajalla.

Hyvää ja stressitöntä joulua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti