sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Vintti ei ole romuvarasto (tavoite asetettu)

Mitä pienemmäksi tavaramäärä on käynyt, sen helpommaksi on käynyt myös paikkojen asettaminen tavaroille ja tavaroiden mahduttaminen niille asetettuihin paikkoihin. Mitä pidemmälle raivaus on edennyt, sitä enemmän sitä on ehtinyt miettiä myös varastotilojen luonnetta. Tähän asti kun varastotilat ovat olleet itselleni lähinnä romuvarastoja, joihin on majoitettu lattiasta kattoon tavaraa joka ei mahdu minnekään muualle. Nyt tavarahaasteen edetessä olen alkanut ajatella vintinkin luonnetta uudelleen: vaikka se onkin enemmän poissa silmistä, on se kuitenkin tavaransäilytyspaikka siinä missä muutkin. Ja jotta säilytyksessä olevat tavarat olisivat mahdollisimman helposti käytettävissä, tarvitaan vintillekin väljyyttä ja järjestystä.

Tällä hetkellä myytävänä olevat ja läpikäymistä odottavat tavarat vievät vielä paljon vinttitilaa. Tavoite on kuitenkin asetettu. Jatkossa en aio säilyttää vintillä muita kuin niitä tavaroita, joiden paikka on vintillä. Niille tavaroille, joiden sijoituspaikaksi katsotaan vintti, katsotaan sieltä oma selkeä paikkansa. Äkkiseltään tämä ei tunnu suurelta muutokselta entiseen, etenkin jos unohdetaan se, että aiemmin vintille on päätynyt paljon tavaroita joille ei ole olemassa paikkaa. Ne eivät ole päätyneet vinttiin paikoilleen, vaan pois silmistä niin että niiden olemassa olo on ollut sopivan helppo unohtaa.

Omista tavaroistani vintti tulee olemaan kausitavaroiden ja yhden muistolaatikon säilytyspaikka. Kaikille muille tavaroille pyrin joko löytämään paikan asunnon sisältä tai jos niille sopivaa paikkaa ei ole, poistamaan tavaran. Tähän mennessä sitä kun luulisi jo huomanneen, ettei kirjoja tai muita tilanpuutteen vuoksi vintille tuupattuja esineitä sieltä tule juurikaan kaivattua - iso osa näistä on tosin jo raivauksen myötä lähtenyt. Tällä hetkellä vintissä ylimääräisinä jumittavat lähinnä tähän asuntoon sopimattomat matot ja muutamat varavarastot - ja ne kirppislaatikot.

Tämän tavoitteen asettamista on edistänyt paljon myös viime aikaisten muuttojen miettiminen: kuinka paljon tavaraa sitä on lopulta tullut joka muutossa muuttaneeksi vintiltä vintille. Tästä lähtien haluan tehdä niin vain tavaroille, joiden tiedän ulkoilevan vintistä asunnon puolelle vähintään kerran vuodessa. Joulu- ja halloweenkoristeet, kausivaatteet ja varahäkit pitävät varmasti vintin sopivan täytenä ilman lukemattomia muka tarpeellisia sälälaatikoita, joita voi vielä tarvita, vaikkei niille olekaan tilaa tai kysyntää tämän hetkisessä asunnossa ja elämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti