tiistai 22. tammikuuta 2013

Hyvä kiertää

Lemmikkipalstojen yleisellä höpinäalueella on ollut jo pidempään Hyvä kiertää -ketjuja. Ketjujen idea on hyvin yksinkertainen: ihmiset voivat ilmoitella paikkakunnan kera ylimääräisistä tavaroistaan, joista ovat valmiita luopumaan ilmaiseksi. Muut voivat sitten ketjusta bongailla itselleen tarpeellisia esineitä. Itselle on ketjujen kautta sekä tullut että lähtenyt tavaraa. Tulijoista omiin suosikkeihin kuuluu iso ja tuuhea kultaköynnös-kasvi. Lähtijät ovat olleet sekalaisempaa seurakuntaa. Viimeksi tänään ketjun kautta lähti miun vanha tietokonetuoli.

Tuolin tuli hakemaan nainen, johon olen törmännyt samojen ketjujen kautta kerran aiemminkin. Viimeksi tapasimme kesällä, kun hän tuli hakemaan meiltä muuttolaatikoita. Olimme juuri muuttaneet tähän nykyiseen asuntoon ja olin varastoinut kaikki hyvin kasaanmenevät pahviset muuttolaatikot vintille odottamaan tulevaa käyttöä. Minun puolestani ne olisivat sopineet olemaan vintilläkin, mutta miehen mielestä ne olivat vähän tiellä. Niinpä suostuin hänen ehdotukseensa luopua laatikoista, mutta poisheittämisen sijaan lisäsin ne kyseiseen lahjoitusketjuun.

Tänään sain kuulla, että näistä lahjoitetuista laatikoista oli ollut suuri apu kyseisen naisen muutossa. Samalla hän kertoi kuinka laatikot olivat jatkaneet matkaa hänen luotaan. Hän oli muuttonsa jälkeen kuullut sattumalta kaupassa puhelun, jossa mies oli todennut lähtevänsä vielä etsimään muuttolaatikoita ennen kotiinpaluutaan. Puhelun kuultuaan nainen oli mennyt kysymään mieheltä laatikkotarpeesta tarkemmin ja tarjoamaan näitä meiltä lähtöisin olevia laatikoita. Apu oli otettu mielihyvin vastaan ja niin laatikot lähtivät kolmanteen muuttoonsa uuden perheen matkaan. Samat laatikot, jotka olisivat yhtä hyvin voineet olla yhä täällä stressin ja turhan säätämisen aiheuttajina varastoa tukkimassa, ellei mies olisi patistanut niistä luopumaan.

Tämä lyhyt juttutuokio kyseisen naisen kanssa muistutti taas itselleni, että joskus pientä rahallista korvausta suurempi ilon aihe on vain saada tavaralle uusi elämä jonkun sellaisen luota joka arvostaa sitä sillä hetkellä enemmän. Itsellä turhaan tilaa vievä ja tiellä oleva roju voi jonkun toisen ihmisen luona muuttua taas toivotuksi ja tarpeelliseksi tavaraksi, joka tekee arjesta sujuvampaa. Kummankin arjesta, kun lahjoituksen myötä saa itsellekin lisää tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti