perjantai 30. elokuuta 2013

Tiskikaaoksen selätystä

Kotoa löytyy kyllä tiskikone, mutta tiskikone pyörii turhan laiskasti. Liian usein tiskikone pyörii vasta puhtaiden astioiden loputtua. Kun kahden hengen taloudessa on matalia ja syviä lautasia isommankin perheen tarpeiksi, ehtivät pinot kasvaa sitä ennen liian korkeiksi - ja kesähelteillä pahimmillaan kerätä banaanikärpäsiä tai homeviljelmän alkua. Koska kumpikaan seurauksista ei ole toivottava, eivätkä tiskivuoret luo myöskään kovin harmonista sisustuselementtiä, oli asialle tehtävä jotain.

Tavaranraivausbuumissa astioiden vähentäminen voisi olla luonteva ratkaisu, mutta siihen meillä ei haluttu lähteä. Eripari astioita on jo raivattu isot kasat pois, mutta loput halutaan ehdottomasti säilyttää ruokavieraita ajatellen. Vaikka arkena meillä on täällä yleensä vain kaksi syöjää, ei koko keittiötä haluta mitoittaa sen mukaan - sen verran mielellään sitä kuitenkin välillä majoittaa ihmisiä ja kutsuu vieraita. Niinpä asiaa pohdittuamme päädyimme siihen, että vaikka lautaset ovat samaa sarjaa, ei niiden kaikkien tarvitse olla samassa paikassa. Helposti saatavilla olevaan kaappiin jossa meillä on arkiastiat jätettiin kummallekin kahdet lautaset ja loput siirrettiin sivummalle toiseen kaappiin.

Toiseksi kaapiksi valikoitui meillä oleva erillinen astiakaappi, jonka yläosassa on kolme vitriinikaappia. Aiemmin vitriinikaapit ovat olleet täysin koristeastiakäytössä majoittaen erilaisia kannuja ja kippoja joita meillä ei käytetä koskaan. Nyt tyhjensin taas yhdeltä hyllyltä kirppislaatikkoon pari vähemmän suosikkikannua, ja niiden tilalle kaappiin siirtyi lautaspino. Tuonkin kaapin painopiste koitetaan nyt pikkuhiljaa siirtää pelkistä koristeista käyttöesineisiin, joista pidän myös ulkonäöllisesti. Sen lisäksi sitä pyrkii ottamaan yhä enemmän käyttöön esimerkiksi maljakoiksi astiakaapin aarteita joista erityisesti pidän, mutta jotka ovat olleet pitkään täysin käyttämättä. 

Samalla arkiastiakaapista poistui pari jugurttikulhona toiminutta jälkiruokamaljaa huomattuani käyttäväni aina Muumimukeja niiden tilalla kaikkien maljojen ollessa likaisina. Koska Muumimukit toimivat siinä käytössä ihan yhtä hyvin ja niitä meillä on peli-iltojen varalta jokatapauksessa tusina, voin aivan hyvin skipata maljavaiheen ja käyttää vain mukeja. Ovat mukitkin sitten arkisin aktiivisemmassa käytössä.

Josko nyt "pakon" edessä saisi tiskitkin ajoissa hoidettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti