sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Asuntotarjous hyväksytty

Tänään tuli kaivattu puhelu kiinteistövälittäjältä: myyjä on hyväksynyt asuntotarjoukseni. Huomenna pääsee sitten ottamaan yhteyttä pankkiin, ja sopimaan päivän koska laaditaan lopulliset kauppakirjat. Nyt se sitten tapahtuu. Olo on hieman epätodellinen eikä haluaisi silti liikaa innostua ennenkuin nimet ovat paperissa, vaikka taitaakin olla erittäin harvinaista että enää tässä vaiheessa mitään tulisi. Vaikka olo on eron myötä hieman haikea, olen kuitenkin odottanut oman omistusasunnon hankintaa lapsesta asti. Tuntuu yhtäaikaa oudolta ja upealta että tulevaa asuntoa voi oikeasti remontoida mieleisekseen, eikä minun tarvitse kysellä sen suhteen mielipiteitä ja lupia keneltäkään - vaikkei mihinkään isompaan remonttiin olekaan näin alkuun varaa, joten kylppärikin saa kelvata sen värisenä kuin se on ainakin joitain vuosia.

Ensiviikon jälkeen alkaa käytännönjärjestelyjen miettiminen. Nettisopimus pitää jakaa niin että kiinteä netti jää miehen nimiin. Tarvitsen oman kotivakuutuksen. Minun täytyy tehdä sähkösopimus ensimmäistä kertaa eläessäni. Listata taas paikat joihin miun pitää muistaa tehdä osoitteenmuutos. Jatkaa sen miettimistä mitkä tavarat tahdon ottaa mukaani.

Uusi asunto tulee olemaan 34 neliön keittiöllinen yksiö kylppärillä ja vaatehuoneella. Asunto on vanhassa puutalossa, niin pääsee vihdoin pois betonielementtien keskeltä. Pihaahan tuossa ei vielä varsinaisesti ole muuta kuin parkkipaikkana, mutta talo sijaitsee rauhallisen kujan varrella puutaloalueella. Ikkunasta tulee näkymään taas puita. Keittiön tasotkin ovat puuta modernien levyjen sijaan. Keittiön olemassaolo on muutenkin iso plussa, että on Mihailillakin mahdollisuus vetäytyä vähän omaan rauhaan silloin kun kotona on vieraita.

Jännityksestä huolimatta olo on myös huojentunut. Tarjouskilpailu on ohi, eikä se pitkittynyt niinkuin pelkäsin. Asiat menevät eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti