sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Laatikkoarsenaali kasassa

Muuttolaatikoiden hankintaa miettiessä olin pähkäillyt vuokralaatikoiden , ostolaatikoiden ja eri paikoista kasaanhaalittujen laatikoiden välillä. Näistä ensimmäinen tippui pois taas klassisesta syystä: aloitan mielelläni pakkaamisen jo viikkoja ennen muuttoa, joten sinänsä halvoille laatikoille kertyisi joko tarpeettomasti ylimääräistä hintaa - tai joutuisin malttamaan mieleni ja lykkäämään pakkaamisen aloittamista. Tälläkään kertaa en halunnut tehdä kumpaakaan näistä, joten harkitsin hetken valmiiden laatikkonippujen poimimista Clas Olssonilta. Sekin tuntui kuitenkin ideana tyhmältä, kun työpaikallani puran lukuisia laatikoita joka päivä, ja kuskaan niitä takapihan pahviprässiin. Työpaikan laatikoissa ainoana ongelmana on niiden kuskaaminen kotiin, sillä liikun työmatkat bussilla. Päätin kuitenkin aloittaa laatikkovaraston kerryttämisen työpaikalla laittamalla itselleni sivuun kaikki banaanilaatikot ja cd150-laatikot (auton lastaamisen helpottamiseksi en mielelläni käytä muutoissa kuin parin kokoisia laatikoita). 

Kun laatikoita alkoi olla suhteellisen hyvä pino, meille tuli Tapsan kanssa reissua rautakauppan ja Ikeaan. Silloin minun olikin helppo puhua hänet nappaamaan miut töistä mukaan, kun hänen piti kuitenkin käydä lainaamassa auto reissua varten. Niinpä autoon lastattiin työpöytäni alle kertyneet neljä banaanilaatikkoa, kahdeksan cd150-laatikkoa ja kaksi isoa muovista lihalaatikkoa. Kun näiden seuraksi vielä liittyi neljä isoa Ikea-kassia ja Biltemasta pari kannellista kotilaatikkoa, pitäisi laatikkovaraston olla jo varsin riittävä, vaikka nuo cd-laatikot ovatkin pienempiä kuin yleensä käyttämäni muuttolaatikot. Kirjoja täynnä olleita banaanilaatikkoja useammassa muutossa kannettuani pienemmät laatikot tuntuivat kuitenkin ideana hyvältä. Ikea-kassit on varattu pääsääntöisesti pelejä varten, ja niiden kohdalla on varauduttu siihen, että ne tyhjennetään ja täytetään kerran uudestaan - koko pelikokoelma kun tuskin mahtuisi neljään kassiin, mutta toisaalta en kokenut järkeväksi haalia kaappiini sen isompaa kassipinoa. Vinttikamoissa osilla tavaroilla oli jo itsessään käyttökelpoinen laatikko, vaikka päädyinkin hävittämään niistä pari hankalimman mallista.

Tällähetkellä muuttolaatikot ammottavat kuitenkin vielä pääosin tyhjyyttään minun käytyä ensin läpi muisto-, joulu-, askartelu- ja halloweenlaatikot ja siivottuani niistä turhia säliä pois. Samalla muisto-esineet ja joulukoristeet muuttivat kannellisiin kotilaatikkoihin, jotka ovat siistimmän näköisiä säilyttää ja kätevämpiä käyttää. Halloweenkoristeiden suhteen vielä harkitsen, pitäisikö niillekin käydä moinen laatikko ostamassa. Ne ovat kuitenkin sen verran isompia, että tuo löytämäni isoin malli ei välttämättä riittäisi niille - mikä on myös syynä sille, että harkitsen niiden sijoittamista kellariin. Askartelulaatikon puolestaan hävitin kokonaan, ja siirsin säiltykseen välitut askartelutarvikkeet tyhjentyneeseen kirjoituslipastonlaatikkoon.

Tällähetkellä läpikäytyjä ja mukaanotettavia laatikoita on siis pakattuna kolme.

Eilen oli myös rottanäyttely, jonka myötä laitoin eteenpäin yhden ylimääräisen pikkuhäkin, juoksupyörän, kasan jyrsijälehtiä sekä minulla säilytyksessa olleet yhdistystavarat; niitä kun en luvannut ottaa vastatakseni enää seuraavassa asunnossa. Näiden myötä tuleva laatikkopino hupeni ainakin kolmella ja keveni monta kiloa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti