lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muutosta ilmassa

Molemmat blogini ovat olleet nyt melko hiljaisia, kun arjessa on tapahtunut asioita joita en ole halunnut heti omalla nimelläni nettiin päivittää. Tiedän kuitenkin muutamien tuttujeni tätäkin blogia lukevan, joten halusin selvitellä asioita ensin vähän pidemmälle ennen niistä kertomista. Nyt tilanne on kuitenkin se, että viimekertainen kirppistely johtui osin nimenomaan ajatuksesta yksiöön mahtumisesta. Se yksiö kun on nyt konkretisoitumassa. Minulle ja avopuolisolle on tulossa ero, ja minä katselen nyt itselleni, skunkille ja kolmelle rotista uutta asuntoa.

Keskusteluja asian tiimoilta on käyty nyt pari kuukautta ja varsinainen rumba pyörähti käyntiin influenssasta toivuttua. Yhden keskustelun päätteeksi tulin vilkaisseeksi etuovi.comista asuntoja, ja löysinkin sieltä pari mieleistä. Kun pankin lainalaskuri vielä lupaili haaveen olevan ehkä toteutettavissa, aloin laitella esittelypyyntöjä ja lainahakemusta. Nyt ollaankin sitten pisteessä, että lainalupaus on saatu ja käyn tarjouskauppaa suosikkikohteestani - ja voin sanoa että se jännittää ihan pirusti. Mikäli kaikki menee toivotusti, voin olla asunnonomistaja hyvinkin lähiaikoina.

Avomiehen kanssa välit ovat edelleen kunnossa ja ystävinä pysytään toivottavasti eron jälkeenkin. Hän jää asumaan tähän nykyiseen asuntoon, ja sen myötä on hyvin selvää kumpi sen ostamamme valtavan sohvan ja videotykin saa. Siinä missä miehelle jää pohdittavaksi miten hän kaiken tämän tilan täyttää, itse käy omaisuuttaan entistä kriittisemmin läpi. Viimeksi asian tiimoilta tuli karsittua elokuvat, musiikit, kirjat ja pokkarit niin että ne mahtuvat kaikki kirjakaruselliin. Lähtijöissä oli hyvin paljon etenkin elokuvia, koska en aio alkuun hankkia televisiota ja dvd-soitinta ollenkaan, eikä tietokoneessanikaan ole dvd-asemaa. Tärkeimmät, kuten Disney-klassikot, saavat silti jäädä. Osa poistetuista menee myyntiin, ja osa siirtyy pitkäaikaislainaan siskon ja äidin luokse, niin että ovat sitten muiden käytettävissä varastossa lojumisen sijaan.

Samalla tulee laadittua ostoslistaa tarvittavista hankinnoista. Äiti jo huolestui onko meillä enää edes mitään jaettavaa tavarankarsimisrumban tiimoilta, mutta valtaosa tulevista hankinnoista tulee siitä huolimatta keskittymään asioihin joita harvassa taloudessa on kai muutenkaan kahta; näillä näkymin kun tulen tarvitsemaan muun muassa imurin, keittiönpöydän ja mikroaaltouunin. Sen sijaan eniten karsittujen tavararyhmien (kirjat, vaatteet, elokuvat, lehdet, eläintarvikkeet, kengät...) kriittinen tarkastelu jatkuu yhä. Tavoitteena kun olisi, että kaikki säilytykseen valitut tavarat mahtuvat sisälle asuntoon, mikäli saan vaatehuoneellisen yksiön. Jotenkin tämän karsimisrumban myötä kun ahdistaa jo ajatus, ettei yli 30 neliötä olisi muka riittävästi tilaa yhdelle. Tietenkään asuntoa ei voi myöskään pakata liian täyteen tavaraa, että sinne saa järjestettyä kylliksi tilaa myös lemmikeille - Mihailin kohdalla tosin lisätilaa tulee myös lenkkeilyn kautta keväästä syksyyn, ja talvella poika viettää muutenkin enemmän aikaa nukkumalla.

Uuden luvun alku siis lähestyy, monellakin tavalla. Joudun opettelemaan uudestaan kokkaamaankin - mies jo opetti miulle eilen yhden erittäin helpon ja nopean reseptin, ettei tarvitse heti pakastepitsoihin sortua. Saavutetuista ruokavalionmuutoksista kun olisi tarkoitus pitää kiinni myös jatkossa. 

2 kommenttia:

 1. No voih! Vaikka eroja ei varmasti tehdä hetken mielijohteesta, vaan "hyvästä syystä" pitkän harkinnan jälkeen, on tämä silti kaltaiselleni romantikolle ikävä uutinen. Ainahan sitä toivoo hyvää parisuhdeonnea muille!

  Toivottavasti kuitenkin jaksat blogin henkeen tehdä hyvin konkreettiset muuttopostaukset, kun tiedät ihan tarkasti kuinka paljon tavaraa omistat. Kuinka monta muuttolaatikkoa ajattelit hommata?

  Mistä ajattelit hankkia uudet huonekalut? Vieläkö raha riittää uusiin, vai hommaatko ensin tilapäiset jostain ja päivität sitten mieluisiin, kun sopivat esim. tarjouksesta tulevat vastaan?

  Toivottavasti pääsemme pian onnittelemaan sinua omasta kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttolaatikoiden määrä tulee riippumaan siitä miten muutto päädytään tekemään, eli viedäänkö kaikki tavarat kerralla yhden päivän aikana, vai mennäänkö pienemmällä autolla pitemmän ajan kuluessa. Jälkimmäisessä laatikkojakin ehtisi sitten tyhjentää välissä, jolloin niitä ei tarvitsisi enempää kuin autoon kerralla mahtuu. Vaikka ei niitä varmaan kauheasti yli kymmentä tarvitsi muutenkaan, jos vaatteet ja liinavaatteet pakkaa jätesäkkeihin ja lautapelit kuljettaa Ikea-kasseilla.

   Uusia huonekaluja lähden varmaan katsomaan ensiksi Ekotorilta. Itse pidän usein eniten vanhoista puisista huonekaluista, eli noista tekee välillä parempia löytöjä mitä huonekaluliikkeistä (poislukien Böknäsin liike, jota rakastan, ja joka ei mahdu tälläerää budjektiin). Niitä mitä ei käytettynä löydä mieleisiä, tulee todennäköisesti hankittua Ikeasta. Eli sisustusta aloitellaan pienellä budjetilla, kun hankittavaa tulee kerralla enemmän - ei ehkä huonekalujen osalta niinkään, mutta juuri noiden imurin, mikron, ruokailuvälineiden yms. myötä. Ruokailuvälineiksi kun ajatteli hankkia suoraan Hackmannin Savoniat, niin niihin menee jonkin verran enemmän kuin jos ostaisi vain jotkin halvat.

   Näihin tietysti vaikuttaa sekin, voitanko tarjouskilvan ykköskohteestani ja jos kuinka korkealle sen hinta nousee. Varavaihtoehtojakin on tullut kyllä jo katseltua, ja käytyä muutamissa muissa näytöissä samalla alueella. Sillä mikäli asunnon hinta ei mene ihan määrittämääni maksimiin, sitä uskaltaa ehkä ottaa pientä lisälainaa asunnon maalausta ja noita hankintoja varten.

   Poista