tiistai 18. maaliskuuta 2014

Muuttoraivaus alkaa

Tänään tuli käytyä vintillä ja kannettua kaikki miun tavarat sieltä alas. Tavaraa kertyikin arkistoiduista selkeistä kokonaisuuksista sellainen kasa, että päädyin heti alkajaisiksi varaamaan vielä yhden kirpputoripöydän. Ottaen huomioon tulevan asunnon säilytystilat (pieni vaatehuone + maapohjainen kellari), kirppispöydän on myös syytä täyttyä. Sisällä jo valmiiksi olleista tavaroista karsinkin kirpputorilaatikkoon lisää kirjoja ja elokuvia.

Tämä on siis urakka tulevalle kahdelle viikolle; sovittaa tavaramäärää tästä pienemmäksi. Sitten toivottavasti rahoittaa yhdeksän päivän kirppistelyllä joitain sellaisia hankintoja, joita asuntoon oikeasti tarvitsee. Ihan minimalistiselle linjalle ei lähdetä kuitenkaan uudessakaan asunnossa; esimerkiksi kaikki Kermansaven Heinä-sarjaan kuuluvat astiat lähtevät mukaani, vaikkei yksinasuva teekään mitään 11 syvällä ja matalalla lautasella. Kyseistä sarjaa ei kuitenkaan valmisteta enää, joten sarjan täydentäminen myöhemmin olisi turhan haasteellista. Mutta käytännössä se tarkoittaa sitä, että jotain muuta on vastaavasti lähdettävä enemmän.

2 kommenttia:

  1. Onnea kirppistelyyn! :) Luuletko, että pystyt muuton päättyessä arvioimaan kuinka paljon sinulla on tavaraa suhteessa siihen tilanteeseen, kun muutit tämänhetkiseen osoitteeseen?

    Eikö uudessa asunnossasi ole yhtään kaappeja? Ei siinä mitään, minäkin supermielelläni ottaisin pelkän vaatehuoneen, kun kaappeihin tuppaa kertymään kaikenlaista. Nyt muuten kannattaa toteuttaa se, mistä ainakin joskus puhuit, että pistää kaikki vaatteet roikkumaan tangolle! Ei se loppujen lopuksi edes vie enempää tilaa, jos vaatteita on koko tangon leveydeltä. Samalla se on hyvä rajoite sille kuinka paljon voi vaatteita omistaa. Sen verran kuin on henkareita. :)

    VastaaPoista
  2. Tuohon ensimmäiseen voin vain karkeasti sanoa että murto-osa. Silloin jo pelkkiä kirjoja ja vaatteita oli varmasti reilusti yli sen mitä tavaraa on nyt kokonaisuudessaan - silloin omat tavarani täyttivät laatikoissa yhden huoneen lattiasta kattoon _ilman_ eläintarvikkeita ja huonekaluja. Eli pelkät pelkät muuttolaatikot yksinään riittivät täyttämään tämän asunnon vierashuoneen yli pääni korkeudelta.

    Uudessa asunnossa ei ole yhtään kiinteää kaappia keittiönkaappeja lukuunottamatta, enkä vielä tiedä aionko hankkia sinne kaappitilaa muutenkuin ehkä lautapeleille. Vaatteet tulevatkin todennäköisesti menemään nyt viimein kaikki tankoon, sillä vaatehuoneessa on yksi tanko ja muistaakseni neljä tai viisi hyllyä - ja hyllyille pitäisi saada mahtumaan joulu- ja halloweenkoristeet, retkeilytarvikkeet ja osa eläintarvikkeista. Voi olla että halloweenlaatikon kohdalla kellarisäiltyskin voidaan joutua ottamaan harkintaan.

    VastaaPoista