sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Eteisen tavaramäärä ja matkavalmisteluja (listausvaroitus ;))

Jatkoin tänään laskutoimituksia ja kävin läpi eteisen tavarat. Mies auttoi laskemalla oman kaappinsa saldon, miehen vaatekaappi kun sijaitsee eteisessä. Tällähetkellä eteiseen on jo vaihdettu talvikengät, kesäkengät ovat kausikenkälaatikossa vintillä (ja lasketaan siis aikanaan vinttitavaroihin). Figuureittein suhteen päädyttiin laskemaan yksittäiset figuboksit, vaikka pienempiä figuureita saattaa olla yhdessä myyntilaatikossa aina useampia. Samalla eteisestä tuli siivottua yksi vanha petauspatja kirppistavaroihin, nyt kun uudessa vierasvuoteessa on omasta takaa paksumpi ja parempi petauspatja.

Eteisestä löytyi 168 tavaraa. Eteisestä löytyy:

2 mattoa
1 seinävaate
1 peili
1 avainteline
1 kynttilälampetti
1 lehtikori
1 tuoli
1 Mihailin pajukori
1 Mihailin lampaantalja (pajukorin sisällä)

1 taso laatikolla, jossa
1 valjaat
1 hihna
1 navigaattori
1 hiusharja
1 liina
1 mittanauha
1 rulla kakkapusseja
1 aurinkolasit
1 modeemi

Kiinteä vaatenaulakko ylähyllyllä, jossa:
1 Mihailin kantokassi
16 puista henkaria
2 kaulahuivia

2 ohutta mustaa takkia (toinen minun, toinen miehen)
1 nahkatakki
1 pikkutakki
1 talvitakki
1 villainen talviviitta
2 ponchoa
3 tumput
2 nahkahanskat
1 pipo
1 lippalakki
2 laukkua (minun ja miehen)

2 kenkätelinettä, joissa:
1 nahkasaappaat
1 korolliset talvikengät
1 matalat talvikengät
6 paria miehen kenkiä

Vaatehenkarin puoleinen kiinteä yläkaappi, jossa:
1 rinkka
1 pikkureppu
1 35-litran reppu
1 käsilaukku
1 lentolaukku

Kiinteä siivouskaappi, jossa:
1 silitysrauta
1 silityslauta
1 henkilövaaka
1 siivousharja
1 moppi
1 mopin liina
1 palapeili
2 ämpäriä
1 vati
1 pölyhuiska
1 kaljakärry
4 kiinnistysnarua
1 pullo putkenavaajaa
1 kenkien kosteussuojasuihke
1 ikkunanpesuaine
1 rulla jätesäkkejä
2 ikkunalastaa
1 kumihanskat
1 sytytysneste
1 polttoneste
1 ikkuna-avain
1 imuri
8 muovihenkaria
(rätit löytyvät keittiön kaapista)

Toinen kiinteä yläkaappi, jossa:
2 peittoa
3 tyynyä
1 ilmapatjasänky

Miehen vaate-/harrastuskaappi, jossa:
5 housut
9 paitaa
2 vyötä
6 alusvaatetta
13 sukat
18 figuurilaatikkoa
figumaastoa

Yksi eteisen kiinteistä kaapeista on tyhjä.

Vierashuoneen, kylpyhuoneen ja eteisen jälkeen mennään 506:ssa tavarassa, kun ottaa huomioon vierashuoneesta poistuneet kolme mekkoa.


Tänään valmisteltiin myös tulevaa matkaa ja leikittiin pakkausleikkiä. Testasimme siis kuinka paljon tilaa tämänhetkisen pakkauslistan tavarat vaativat, jotta saisimme selville selviämmekö nykyisillä repuilla/laukuilla, vai pitääkö miehelle lainata/ostaa jostain toimivampi reppu. Koepakkauksen jälkeen omat tavarani mahtuivat 35-litran reppuun ja käsilaukkuun. Mies taas sai oman listansa tavarat mahdutettua isoon olkalaukkuunsa ja pikkureppuun. Eli tarvittaessa pärjätään siis näillä, mutta mies harkitsee isomman repun ottamista ja olkalaukun keventämistä mikäli hänen vanhemmiltaan löytyy sopiva lainareppu. Rinkan kumpikin toki turhan massiiviseksi mukana raahattavaksi. Koepakkauksissa repuissa oli paksuimmat talvivaatteet ja kevyimmät kevätkamppeet, eli etenkin alkumatkasta laukut ovat todennäköisesti hieman väljemmät kun isompi osa paksuista vaatteista tarvitaan päälle. Tämän päivän lämpötiloja katsottaessa reissukohteissa alin lämpötila oli -6 astetta ja ylin +16 astetta, tulevan viikon ennusteissa alin lämpötila oli -6 asetetta ja ylin +23 astetta. Tämä saikin itseni pohtimaan villaisen talviviitan tarpeellisuutta ja sitä veisikö se turhan paljon laukkutilaa loppureissusta lämpötilojen noustessa.

Tällähetkellä oma pakkauslista näyttää seuraavalta (miehen pakkauslista on melko samantyyppinen, joten ilman erillistä pyyntöä jätän sen naputtamisen väliin):

1 pitkä hame
1 mekko
2 sukkahousut
1 suorat mustat housut
1 collegehousut
2 t-paitaa
1 pitkähihainen paita
1 neule
1 poncho
(1 villainen talviviitta?)
1 paksut sukat tai villasukat
5-6  pikkuhousut
2 rintaliivit
1 kaulaliina
1 nahkasaappaat

tablettitietokone + laturi
kuulokkeet
kännykkä + laturi
passi
eri valuuttoja
lompakko
eväitä
Sinuhe Egyptiläinen + mahdollisesti jokin kevyempi pokkari
kamera + laturi
hammasharja
hammastahna
hiusharja
avaimet + avaimenperät (avaimenperistä löytyy sakset, veitsi, kynsiviila ja muistitikku)
silkkinen matkalakana
matkapyyhe
shampoopala + rasia
deodorantti
karvanpoistohöylä + 2 vaihtoterää
bikinit
kosteusvoide
taskulamppu
adapteri
termosmuki
lusikka
särky- ja allergialääkkeitä
tulitikkuja
ompelusetti (minikokoinen laivalta tullut, jossa neula, hakaneula, pari nappia ja muutamia erivärisiä lankoja)
kuukautissuojia
pesupähkinöitä
käsidesi
Läkeröl Dents -pastilleja

Päivän kauppareissulla tehtiin myös reissuun liittyviä hankintoja. Kummallekin ostettiin oma pieni matkatermos; minulle 0,35 litran vetoinen termosmuki, joka siirtyy itsellä reissun jälkeen työpaikkakäyttöön, ja miehelle samansuuruinen pieni termospullo, jonka hän puolestaan koki termosmukia kätevämmäksi. Lisäksi ostimme matkaevääksi erilaisia pähkinöitä, kuivattuja marjoja, kuivahedelmiä, tummaa suklaata ja kuivalihaa, sekä erilaisia haudukejuomia ja veteensekoitettavia kaakao- ja cappuchino pusseja - kuumaa vettä kun on yleensä varsin hyvin saatavilla, niin näistä sitten helposti mieluisia lämmittäviä juomia. Pähkinät, kuivahedelmät, kuivamarjat ja tummasuklaapalat pakattiin karkkiaskin kokoisiksi annospusseiksi. Reissun päältäkin löytyy toivottavasti hyviä uusia tuttavuuksia joilla eväsarsenaalia täydentää, mutta näillä varmistaa jo melko pitkälle jotain naposteltavaa aterioiden väliajoiksi ja hetkiksi joina reissuväsymys uhkaa uuvuttaa.     

2 kommenttia:

  1. Pärjääkö sun mies oikeasti noin vähillä vaatteilla?? Hienoa! :)

    Varmaan kannattaa ottaa enemmän lukemista mukaan matkalle, ettei lopu lukeminen kesken.

    Pystytkö yhtään arvioimaan kuinka monta sataa tai tuhatta esinettä olette taloudesta jo poistaneet? Luku lienee aika hurja!

    VastaaPoista
  2. Miehen vaatevarasto on varmaan ainoa asia tässä asunnossa joka oli jo valmiiksi minimalistinen ;) Se on pysynyt suunnilleen samoissa koko sen ajan kun olemme tunteneet ja hyvin hän tuntuu sillä pärjäävän. Miestä ei tosin näe muissa vaatteissa kuin mustissa suorissa housuissa ja kauluspaidassa muualla kuin salilla ja uimahallissa.

    Lisälukemisen mukaanotto onkin ollut harkinnassa. Alkuun mietin kevyitä Miki-kirjoja, mutta niihin en taida raaskia nyt sijoittaa - niitä kun ei ole tullut vielä kirpputoreillakaan vastaan. Eli perinteisellä pokkarilinjalla varmaan mennään, ellen innostu viilaamaan grammoja ja lataa tabiin jotain varalukemista (tai osta tarvittaessa englanninkielisiä pokkareita matkalta).

    Karkeasti arvioiden tästä asunnosta on todennäköisesti lähtenyt ainakin 1500-2000 tavaraa ja ennen muuttoa reilu tuhat. Tässä asunnossa asumisen aikana meillä kun on ollut useampi kirppispöytä viime vuotisen 500 tavaran haasteen lisäksi, jonka lisäksi mies hankkiutui Ropeconissa eroon 15 banaanilaatikollisesta harrastustavaroitaan. Ja tuota 500 tavaran haastetta aloitettaessakin tavaramäärä oli vielä sitä luokkaa, että esimerkiksi osa kirjalaatikoista tuli laskettua yhtenä tavarana, ettei lista olisi ihan heti täyttynyt ;) Onneksi siitä pisteestä on päästy eteenpäin.

    VastaaPoista