torstai 17. lokakuuta 2013

Vaatekaappipäivitystä

Odottaessani että pääsisin sovittamaan ikkunassa näkemääni mekkoa jatkoin vaatekaapin läpikäymistä. Osittain kyse oli raivaamisesta, osittain tilan tekemisestä uudelle. Jälkimmäisen myötä toinenkin kolmesta iltapuvustani sai poistua kirppikselle päätettyäni panostaa enemmän kivoihin ja laadukkaisiin arkivaatteisiin. Iltapukua kun olen kuitenkin päässyt käyttämään vain kerran elämässäni, vaikka vaatteita päivittäin pidänkin. Niinpä kaappiin sai jäädä iltapuvuista vain ensimmäinen, joka on myös suosikkini. Iltapuvun lisäksi kaapista poistui aiemmin poistuneiden kahden mekon lisäksi kaksi hametta, yksi huppari ja yksi paita.

Näistä toinen hame oli ihan ok musta hame, joka on ollut kaapissa koska jostain syystä minulla piti olla kaapissa myös musta hame. Toinen taas oli ihan kivanmallinen valkoinen hame, josta olisi voinut tulla värjäyksen jälkeen vähän kivempi musta hame - mikäli langatkin olisivat värjäytyneet tällä kertaa (mitä ei ole tapahtunut kertaakaan). Totesin kummatkin hameet kuitenkin tarpeettomiksi toteutettuani jotain jota olen suunnitellut jo jonkin aikaa; päätin teetättää itselleni yhden pitkän hameen lisää.

Ikkunassa näkemäni mekon sovitus oli eilen. Puvun tekijä ehti silloin jäämään työhuoneelleen sen verran pidemmäksi aikaa, että ehdin sinne oman työpäiväni jälkeen. Heti saatuani mekon päälleni tiesin sen lähtevän mukaan. Asiaa ei suinkaan haitannut kun sovittaessani mekkoa sen tekijä kertoi samalla lisää mekon materiaalista ja valmistuksessa - hän käyttää neulemekoissaan vanhoja neuleita, joista poimii erilaisia pintoja ja yksityiskohtia uusiksi vaatteiksi. Vielä en kuitenkaan saanut mekkoa mukaani, sillä ensin siihen tehdään muutamia muokkauksia - toista olkainta lyhennetään ja mekkoon tehdään alusmekko. Alusmekon teon ompelija kun oli jättänyt siihen kun ostaja löytyy, niin että sen teossa olisi mahdollista huomioida puvun uuden omistajan toiveet. Nyt mekkoon tulee tummanruskea irroitettava alusmekko. Niin se todennäköisesti toimii omassa käytössä parhaiten - alusmekon saa pois jos haluaa talvella käyttää mekon alla mustaa pitkähihaista, ja joissain tilanteissa irroitettavuus voi myös pidentää koko mekon pesuväliä.

Työhuoneella käydessäni minulla oli mukana myös itselleni turhan väljäksi käynyt lempihameeni. Se jäi nyt työhuoneelle korjattavaksi niin että se reissuun lähdettäessä istuu taas täydellisesti. Samalla hame oli mukana mallina havainnollistamassa mitä kaipaisin uudelta hameeltani. En halua itselleni toista samanlaista vaatetta, mutta toisen samantyyppisen, hieman värikkäämmän kyllä. Tanja lupasikin katsoa kangasvaihtoehtoja siihen ennen seuraavaa tapaamistamme. Eli sekin unelma toteutetaan nyt, ilman vaatekaupoissa kiertelyä ja riittävän hyvän vaihtoehdon etsimistä - riittävän hyvät vaihtoehdot kun harvemmin ovat sitä enää shoppailuväsymyksen väistyttyä.

Omalla kohdalla on alkanut pikkuhiljaa todella huomata että mitä mieluisampia ja paremmin istuvia vaatteet ovat, sitä vähemmän niitä todella tarvitsee. Täytevaatteiden tarve jää pois kun koko kaappi on lempparia - tai siihen ainakin pyritään.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti