keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Tavarahaasteen väliraportti

500 tavaran haastelista tulostettiin lähes kaksi kuukautta sitten, 19.8.2012. Haasteen alussa sovitusta säännöstä, että joka tavara lasketaan erikseen, on joustettu jonkin verran haasteen kuluessa. Joustettu jonkin verran haasteellisempaan suuntaan: esimerkiksi jokin kirjasarja tai keskenään samanlaiset tyynyliinat tai lasit on laskettu vain yhdeksi. Isoimpana yksikkönä laatikollinen kirjavaliot -lyhennelmäteoksia, joita en kokenut mielekkääksi lähteä personoimaan listaan. Ilman näitä joustoja 500 kohtaa olisi todennäköisesti täyttynyt jo hyvä tovi sitten.

Nyt mennään kohdassa 268, eli hiukan päälle puolivälissä. Sikäli ihan hyvä, että takarajaksi viidelle sadalle on laskettu tämän vuoden loppu. Mies ei ole tosin aikarajauksesta ihan yhtä vakuuttunut. Minusta se kuitenkin sopii hyvin haasteen henkeen - saahan sitä millaisen keon tahansa raivattua, jos aikaa olisi määrättömästi. Omalta osaltani olen kuitenkin sitoutunut siihen, että ensivuodelle katsotaan jo uudet haasteet.

Lista on edelleen vanhanaikaisesti paperilla, ja yhtä vanhanaikaisesti laskin tänään siitä, mitä kaikkea haasteen aikana on tullut poistettua. Vähän fuskaten keskittymällä isompiin tavararyhmiin: kirjat, elokuvat, cd:t, vaatteet, keittiötarvikkeet ja muut. Lopputuloksena haasteen aikana on tähän mennessä lähtenyt listakohtina 86 kirjaa, 65 elokuvaa, 18 cd-levyä, 22 vaatetta, 36 keittiötarviketta ja 41 sekalaista tavaraa. Todellinen yksikkömäärä on toki suurempi, sillä tässä yhteydessä kirjsarjat ja laatikko ovat yhä ykkösiä.

Raivauksen voisi siis katsoa etenevän. Kirja- ja leffahylly alkavat olla pikkuhiljaa mallillaan, seuraavaksi huomio olisi tarkoitus kiinnittää uudestaan vaatekaappiin. Tanko puuttuu sieltä yhä, ja vaatteissa on selvästi edelleen sellaisia, mitä en yksinkertaisesti käytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti