maanantai 29. lokakuuta 2012

Tavaranraivauksen kriittinen piste

Lista on edennyt kohtaan 327 ja tahti tuntuu hidastuvan. Tämä on kuitenkin positiivista hidastumista: kurkistellessani kaappeihin näen yhä väljemmin sijoitettuja itselleni tarpeellisia tai tärkeitä asioita. Raivauksen tulokset alkavat viimein todenteolla näkyä, ja tavamäärä tuntua hyvältä. Epämääräistä pientä sälää on koko ajan vähemmän, ja selkeyttä vastaavasti enemmän.

Kriittisimpänä saavutettuna etappina pidän kuitenkin sitä, että meiltä on alkanut lähteä säilytysratkaisuja. Ensin yksi vuodevaatteita täynnä ollut rahi jouti lähteä, kun sen sisältämille vuodevaatteille vapautui tila eteisen kaapista. Seuraavana on Hyvä kiertää -ketjun kautta lähdössä kannellinen isohko sängynaluslaatikko sen tavaroiden mahduttua rottahuoneen kaappeihin. Myös pitkään eteisen nurkassa pyörinyt imuri sai viimein kauan kaipaamansa kaappipaikan.

Alkuun täysin riittämättömältä tuntunut kaappimäärä on siis alkanut tuntua sittenkin riittävältä. Ongelma ei ollutkaan kaapeissa, vaan tavaran määrässä. Saatuani väljyyttä kaappeihin, on niistä paljastunut myös unohdettuja asioita - sekä hyvässä että pahassa. Rottahuoneen isoimman kaapin takimmaisessa nurkassa oli 55-litran kuivikesäkki, jonka luulin jo käyttäneeni. Sen löytyminen tietää pientä taloudellista helpotusta, nyt kun ei tarvitse olla heti hankkimassa uusia kuivikkeita. Pakastimen nurkasta löytyi puolestaan liian pitkäksi aikaa unohdettu käärmeiden hiiripussi, jonka päädyin laittamaan poistoon.

Raivaushaasteen kohdalla ei silti vielä luovuteta, vaikka kämppä alkaa näyttää siltä, että en ole kauhean harmissani mikäli epäonnistumme haasteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti