torstai 25. huhtikuuta 2013

Raivauksen tuloksia 2

Innostuin tänään taas kuvaamaan muutamia raivauskohteista, jotka alkavat olla sillä mallilla että kaappeihin katsomisesta tulee hyvä fiilis: pikaesittelyssä siis vaatekaappi ja arkiastiakaappi. Näistä jälkimmäinen on se johon sorruin viime vuoden lopulla hankkimaan paljon kaikkea uutta raivauksen lomassa: käytännössä kaikki eriparilasit ja -mukit menivät kiertoon ja hankin niiden tilalle lisää osia kaapissa oleviin sarjojen tynkiin. Nyt kaapin sisältö on yhtenäisempi eikä sielä ole enään mitään vähälle käytölle jäävää sälää. Lasien ja mukien koot ovat meidän käytössä toimivia ja mallit itselle mieluisia. Muumimukeissa on tosin se kompastuskivi että sesonkimukien vaihtuessa joskus kokee pientä kiusausta päivittää kokoelmaa. Siitä peruslasit ovat kivempia: käytössä on huomannut meille sopivan määrän ja kun määrä on täysi, ei ole mitään syytä harkita lasivaraston päivitystä.

Vaatekaapista puuttuu edelleen se tanko ja toimiva systeemi puolipitoisille vaatteille (sorrun monesti kämppää järjestäessä heittelemään ne lattialta ja tuolin selkämykseltä kaapin pohjalle, josta järjestän ne myöhemmin). Mutta vaatemäärä on jo huomattavasti toimivampi ja kaappi on siisti - pinot eivät tursu ja vyöry joka suuntaan.

Itse tykkäisin tämmöisissä postauksissa suunnattomasti myös ennen kuvista, mutta olen valitettavasti huono ottamaan niitä. Miun raivausprojekteista kun tahtoo puuttua kokonaan se rauhallinen suunnittelu ja dokumentointivaihe - joko homma seisoo tai sitten ryhdyn kerralla vetämään urakkaa ripeästi läpi. Yhden kuvan vaateraivauksen puolivälistä onnistuin kuitenkin löytämään. Siinä kaappikin on tosin eri, kuva kun on otettu edellisessä asunnossamme. Siitä joku tuttu saattaa miut jopa tunnistaakin, toisin kuin näistä uudemmista ;D

Edit. Bloggerin kuvan lisäys kenkkuili jotain, eli laitetaankin kuvat linkkeinä photobucketin puolelta (sieltä en edes lähde koittamaan kuvia missään muussa muodossa viimeisimmän päivityksen jälkeen - sielä selkeä ja toimiva systeemi saatiin muutettua kerralla sekavaksi salatieteeksi etenkin kuvien koon muokkauksen suhteen):

Arkiastiakaappi. Muutama pikkulasi ja lautanen oli kuvaa otettaessa tiskissä.

Vaatekaappi tänään.

Vaatekasa vaateraivauksen puolivälissä

5 kommenttia:

 1. Mahtavan selkeää ja yksinkertaista! Vähemmän ON enemmän :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan selkeän näköistä :) Pitäisi saada poikaystävä suostumaan hävittämään meiltäkin ylimääräisiä astioita, kun suurinosa niistä on hänen ja meillä taas on astioita kolmessa kaapissa, eli aivan liikaa!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on astioita aivan liikaa. Olen niitä jo monesti vähentänytkin. Uusin tapani on siirtää niitä mietintäajaksi yhteen yläkaappiin. Sen sitten tyhjennän sopivan puuskan iskiessä ;) Parittomia mukeja ja laseja laitoin surutta roskiin jo viime raivauksessa. Muovikipot ovat toinen "ongelma" keittiössä. Ne vissiinkin lisääntyvät kaapissa.. Haaveena olisi jossain vaiheessa että meillä olisi paria kokoa samanlaisia rasioita, eikä mitään sekalaisia. Ne voisi sitten pinota näppärästi sisäkkäin. Mutta se odottelee toteutusta :)

  VastaaPoista
 4. Meillä tuota yläkaappikonstia käytettiin kattiloihin, kun halusin eroon paniikissa haalituista Ikea-rimpuloista. Viime muuton yhteydessä normiliesi vaihtui induktioon ja jostain syystä luulin ettei mikään kattiloistani käy induktioliedelle. Olin kuitenkin osittain väärässä, mikä johti kattila-arsenaalin tilapäiseen kasvuun. Siinä kohtaa kun kattiloita jouti pyörimään yhtäaikaa useita likaisina ilman että niitä oli pakko pestä käyttöön kattilatarpeen iskiessä, osa jouti hyllylle. Nyt olen sitten tyhjentänyt hyllyä, kun ei noita ole tuolta kaipailtu nyt kun niitä ei ilman tikkaita saa.

  VastaaPoista
 5. Vau! Todella hienoa työtä vaatteiden kanssa. Ihailen!

  VastaaPoista