keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ei kiitos ilmaiselle rahalle

Tänään minulle tarjottiin jo toista kertaa lyhyen ajan sisään ilmaista rahaa. Parin minuutin nettilomakkeen täytöllä olisin saanut 10€ lahjakortin mulletoi-verkkokauppaan suoraan sähköpostiini. Muuten hyvä, mutta olen tullut siihen tulokseen, ettei mulletoi myy mitään mitä oikeasti tarvitsisin. Kauppa on täynnä houkuttelevan koukuttelevaa krääsää, kaikenlaista uutta ja ihmeellistä, mitä ei koskaan osaisi kaivata ellei sitä näkisi ja joka näkemisen jälkeen muuttuu kaikessa uutuuden viehätyksessään suorastaan välttämättömäksi - tosin vain pieneksi hetkeksi, jonka jälkeen esineellä ei ole enää mitään arvoa. Tylsänä jätin siis lahjakortin ansaitsematta. Minulla on jo kotona hyviä kirjoja, kynttilöitä, huokuttelevia elokuvia ja toimiva valikoima lautapelejä; niistä riittää viihdettä paljon pidemmäksi aikaa.

Hetken leikin myös ajatuksella, että lunastaisin lahjakortin, ja käyttäisin sen jonkun joululahjaan. Siitäkin ajatuksesta luovuin kuitenkin pian. Kaikilla lähipiirissänikin alkaa olla nurkissaan jo hyvin paljon tavaraa - miksi siis lisätä myöskään heidänkään krääsämääräänsä. Vaikka omia arvojaan ei toki sovikaan tuputtaa muille, on lahjaksikin kuitenkin mukavampi antaa jotain muuta kuin lyhytkestoista kertakäyttötavaraa, joka jää romuksi nurkkiin. Sillä vaikka raivausinto ei olekaan vielä lähipiirissä alkanut levitä, tavara-ahdistus selvästi on - sen huomaa etenkin nyt parin muuttoa harkitsevan läheisen puheissa.

Edellisen kerran ilmaista rahaa tyrkytettiin rahapelilahjakortin muodossa. Silloinkin summa oli samaa luokkaa, ja sen kanssa olisi voinut voittaa omaisuuksia nettikasinoissa ja muissa. Olisi voinut voittaa ja voiton jälkeen ehkä olisi saanut rahat - myöhemmin tuosta oli lehdissäkin juttua, että voittojen lunastamisessa kyseisestä palvelusta oli ollut ongelmia. Raha tulee selvästi rahan luo, mutta ei ilmaisen sellaisen.

Kai näillekin houkutuksille oma kuluttajakuntansa on. Ja jos olen aivan rehellinen, olisin itsekin saattanut aiemmin sortua hankkimaan jotain tarpeetonta kivaa vain siksi että se oltaisiin luvattu minulle 10€ halvemmalla. Onneksi tästä olen sentään pääsemässä yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti