keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Uusia rutiineja

Nyt arkea ollaan asettamassa uusiin uomiin parillakin eri rintamalla, ja toivotaan etteivät muutokset kaadu niiden yhtäaikaisuuteen. Yleensähän kun sanotaan, että kaikki uudet rutiinit tulisi ajaa sisään yksi muutos kerrallaan. Nyt on kuitenkin yhtä aikaa lisätty sekä säännöllistä liikuntaa, että siirrytty ruokalistan käyttöön.

Näistä ensimmäinen on tapahtunut meille tulleen hoitokoiruuden myötä. Nyytti on täällä taas, ja tälläkertaa pidemmän aikaa (ja jos hyvin käy, pysyvästi). Koiranhoidossa vetovastuu on minulla, ja vastuullani on etenkin aamulenkki. Päivä- ja tai iltalenkille mieskin tulee usein mukaan, mutta ainakaan vielä mies ei uskaltaudu Nyyttiä yksin lenkittämään. Minä meillä tosin olenkin se, joka tässä on koirakuumeillut. Kuumeillut siitä huolimatta, että viimeistään nyt on joutunut kohtaamaan sen kuinka rapakunnossa sitä on. Onneksi voi lohduttautua sentään sillä, että tästä se on sitten vain ylöspäin, kun saa pidettyä kiinni säännöllisesti liikunnasta (tai jos; etenkin jos meille ei tule koiraa, olen melko varma siitä että repsahdan. Vaikka olenkin nyt nauttinut siitä, kun saan itseni liikkeelle, olen pohjimmiltani peruslaiska ihminen). Nyytin myötä arkeen on toki tullut muitakin uusia ajettavia rutiineita, kuten neidin hiusten hoito. Nämä ovat kuitenkin liikkumiseen nähden pienempiä.

Toisena isona muutoksena oleva ruokalista on Tapsan vetovastuulla. Keittiössä hääräävät yhä molemmat, mutta Tapsa valvoo ruokalistan noudattamista ja sitä että se tehdään. Hänellä taisi mennä hermot tiheisiin pitsapäiviin, joihin sorruttiin kun nälkäisinä kaupassa kumpikin halusi vain jotain helppoa ja nopeaa. Näin aluksi on tehty kahden viikon lista, johon on sovittu sekä ruokia, että kumpi kokkaa, vai tehdäänkö yhdessä. Tavoitteena saada kummallekin vapaapäiviä keittiöhommaan, sekä selkeyttä kauppareissuihin. Että kaupasta oikeasti tulisi muutakin kuin sitä pakastepitsaa.

Vetovastuun jaolla kummallekin jää ajettavaksi yhden isomman rutiinin vakiinnuttaminen. Kumpikin isoista vaikuttaa toki molempien arkeen, mutta ehkä sitä silti onnistuu huijaamaan tilastoja.

Molemmat muutokset ovat tulleet käyttöön tämän viikon alusta, eli raportoitavaa ei niiden pohjalta vielä juuri ole. Ruokalistan myötä päädyttiin kokeilemaan eilen ensimmäistä kertaa kasvissosekeittoa, joka onnistui yllättävän hyvin. Ehkä sitä pitäisi oikeasti rohkaistua viemään keittiö edes kerran viikossa kokeellisempaan suuntaan vanhojen tuttujen reseptien toistamisen sijaan. Josko monipuolisemmasta ruokavaliosta saisi lisäpontta myös siihen liikkumiseen.

1 kommentti:

  1. Meillä harrastetaan myös näitä pitsapäiviä vähän liian usein, joten me päätettiin myös koikeilla tuota ruokalistaa! Kiitos vinkistä! =)

    VastaaPoista