tiistai 7. elokuuta 2012

Kirppistelyä ja kavereiden hyväksikäyttöä

Operaatio tavaroiden hävitys jatkuu. Kirppispöytä on ollut minulla ystävän kanssa nyt viikon verran, ja se on ollut urakassa kerrassaan verraton apu. Onhan kirpputorimyynnissä toki oma vaivansa, kun tavarat pitää hinnoitella ja pöytää järjestää, mutta motivaattorina se on lyömätön. Pöydästä katoavat hyvin etenkin leffat ja kirjat, joista jälkimmäisiä olen hamstrannut oikein urakalla. Poispäin menevän tavaravirran konkreettisyys houkuttaa raivaamaan lisää. Kaikkia lukemattomia kirjoja katsoo uudella tavalla: hyllyssä se vie tilaa, kirpparipöydällä siitä saa rahaa. Ei mitään suuria summia tavaroiden ollessa tarkoituksella hinnoiteltu varsin alas, mutta kesätyöttömänä opiskelijana pienetkin rahat lasketaan ilolla. Eikä pöydän järjestelykään ole rastina niin paha, kun sen tekee  ystävän kanssa yhdessä. Päivittäisillä kirppurorireissuilla voi vaihtaa hyvin kuulumisia, ja automatkatkin menevät kuin siivillä musiikkimaun ollessa yhtä omituinen.

Ei sillä että sitä jaksaisi kaikkia tavaroita kirpparille raahata. Vaikka pöytää onkin suunnitelmissa pitää vielä parisen viikkoa, on tavaran hävitykseen etsitty myös muita väyliä. Isompia eläintavaroita on tullut mainostettua omassa rottablogissa, netin myyntisivustoilla ja facebookin myyntiryhmissä. Englanninkielisiä pokkareita on lähdössä pari laatikollista divariin. Vanhan kämpän irtaimistoa meni ennen muuttoa paljon huuto.netin ja lemmikkipalstojen Hyvä kiertää -ketjujen kautta. Ja on sitä ehtinyt tässä harrastaa myös kauppojen ilmoitustauluja, puskaradiota ja kavereiden hyväksikäyttöä.

Jälkimmäisin on metodina ehkä se vaivattomin; laitetaan julmasti viattomat vierailijat tavarakasojen kimppuun. Yleensä kyllä vähän valikoiden: samaa kokoa itseni kanssa olevalle eläinihmiselle vinkataan poistovaatteista ja ylimääräisistä eläintavaroista. Lukemisesta pitävät päästetään kirjapinojen kimppuun, ja harrastuskaverit poistopelien. Toistaiseksi metodi on tuottanut hyvin tulosta, paitsi ehkä taloudellisesti - ei sitä esimerkiksi vaatteista jaksa kavereilta mitään pyytää, pääasia kun käyttöön tulevat. Etenkin kun osa omasta vaatekaapista on vastavuoroisesti koostettu kaverien poistoista.

Ikea-kassillisen päivävauhtia asunto kaivautuu hiljalleen esiin tavaroiden alta. ...ainakin melkein. Tämän päivän kirppisaldosta voidaan vähentää kotiinpäin tulleet kolme kirjaa, yksi pokkari ja laukku. Kirjoista yksi tosin siirtyi (taas) suorilta huomisen kirpparikuormaan. Täytyykö vielä mainita, että se lista on yhä tekemättä.

Ahkerasti täyttyvä kirpputoripöytä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti