torstai 30. elokuuta 2012

Vaatehaaveita

Seikkailu blogimaailmassa on jatkunut, ja tällä kertaa syyniin on joutunut vaatekaappi. Ei vielä lisäraivauksen muodossa, mutta yleisen toimivuuden kannalta. Itselläni käytössä oleva kaappi on noin metrin leveä, ja siinä on viisi hyllyä. Siinä siis luulisi olevan yllinkyllin tilaa yhden ihmisen vaatteille - ja nykyään ne mahtuvatkin siihen suht simppelisti. Ennen viime raivausta osan piti olla aina pyykkikorissa/koneessa/narulla, koska edes kunnolla sullomalla kaikki vaatteet eivät olisi mahtuneet yhtäaikaa kaappiin ja kaapin ovi kiinni.

Tällä hetkellä isoin ongelma on kuitenkin mustat/tummat paidat. Minulla on niitä edelleen useampia, mutta niiden ollessa siististi viikattuna, en erota paitoja toisistaan. Paidat ovat silti selkeästi erilaisia, ja eri tilanteisiin sopivia. Joudun siis toistuvasti availemaan paitoja viikkauksistaan, ja viikkaamaan niitä takaisin kaappiin valitessani paitaa. Muut vaatteeni; hameet, housut ja neuleet erotan viikattuinakin.

Vaatepostauksia lukiessani ja ongelmaa pohtiessani keksin sille ratkaisun: poistan kaapistani yhden hyllyn, ja laitan sen tilalle vaatetangon. Näin saan paidat roikkumaan, ja näen heti helpommin mistä paidasta on kyse. Vaatteet tulee samalla säilöttyä ilmavammin (tästä ajatuksesta innostuneena siirsin jo mekot toiseen pieneen henkarikaappiin roikkumaan).

Tässä vielä toteutumista (=sopivien välineiden hankintaa) odottavassa suunnitelmassa on mieheni mielestä vain yksi aukko: miten ikinä kuvittelen saavani vaatteeni mahtumaan kaappiin, mikäli poistan sieltä yhden kokonaisen hyllyn, jolloin menetän käytännössä kaksi hyllyä, koska sen alapuolella olevalle hyllyllekään ei voi enää kasata korkeita vaatepinoja, tai paidat eivät mahtuisi roikkumaan. Tällä kertaa ongelmalle tuntui kuitenkin olevan heti itsestäänselvä ratkaisu: minä karsin. Karsin ja hankin tarvittaessa tilalle monikäyttöisempiä vaatekappaleita, niin että niille riittää käytössä oleva tila.   

1 kommentti:

  1. Tuo kuulostaa järkevältä ratkaisulta, vaatetanko on todella kätevä! :)

    withasilverlining.blogspot.com

    VastaaPoista