sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Paperikaaosta

En ole muuton jälkeen juuri viihtynyt työpöytäni ääressä. Työpöytä on sijoitettu makuuhuoneen nurkkaan, ja gradua tehdessä ja muuten koneella ollessa oleilen paljon mieluummin olohuoneessa. Ehkä kyse on osin tottumuksesta: minulla ei vuosiin ollut tilaa omalle työpöydälle, vaan tietokonepöytäni virkaa toimitti pieni akvaariotaso sohvan nurkassa. Kun sitten lopulta sain työpöydän, sijaitsi se samassa huoneessa sohvan kanssa - huoneessa jossa vietin muutenkin suurimman osan ajastani. Nykyisessä makuuhuoneessa koen selvästi olevani liian sivussa, vaikka nimenomaan halusin työpöydän olevan poissa silmistä.

Sivussa ja käyttämättömänä työpöydästä on tullut romuvarasto. Kaikkien tarpeellisten ja tarpeettomien papereiden laskutaso ja välivarasto, joka majoittaa myös ne gradukirjani, jotka eivät ole aktiivikäytössä olohuoneen pöydällä. Kolmessa kuukaudessa pöydän päälle oli ehtinyt kertyä aika kaaos, kun lopulta pääsin raivauksessani sinne asti. Työpöydän laatikko jäi kuitenkin vielä koskemattomaan tilaan - se on seuraava projektini. Kaaosta ei myöskään helpottanut Ikeasta hankkimani lokerikko, joka oli odottanut muutosta asti tyhjillään sitä että saisin käytyä paperit läpi ja järjestettyä ne omiin lokeroihinsa.

Nyt se on kuitenkin tehty. Paperinkeräykseen lähti kokonainen iso muovikassillinen ylimääräistä paperisälää. Sen lisäksi iso kasa lehtiä lähti työpöydältä omille paikoilleen, kuten rottahuoneen kaappiin. Ylimääräisille ei graduaiheisille kirjoille raivasin tilaa pikkuhuoneen kirjahyllyyn. Työpöytä on heti paljon selkeämpi, joskaan ei edelleenkään käytössä. Harkinnassa onkin vaihtaa se himoitsemaani kirjoituslipastoon - se kun olisi väheisemmän pöytätilankin kanssa itselleni varmasti täysin riittävä, koska levittäydyn selvästi joka tapauksessa mieluummin olohuoneen sohvannurkkaan tarvitessani tilaa. Kirjoituslipaston laatikot myös majoittaisivat paperit ja muut pöydän aarteet nykyisen pöydän avohyllyjä siistimmin.

Jälkeen kuvia en ehtinyt pöydästäni vielä ottaa, mutta tässä yksi kuva pöydällä valiinneesta paperikaaoksesta alettuani käydä sitä läpi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti