lauantai 1. syyskuuta 2012

Osta nyt niin saat enemmän

Eilen ja tänään on tullut shoppailtua. Sisko, siskon mies ja porilainen kaveri ovat käymässä Turussa, ja porukalla on tullut kierrettyä kauppoja kahtena päivänä. Omat shoppailuni ovat pysyneet maltillisina: eilen ostin yhden pitkänmallisen viininpunaisen t-paidan ja tänään kolmet sukkahousut. Olin aikeissa hankkia vain yhdet, mutta en osannut valita kaksista, ja kahden ostaja sai kolmannet kaupan päälle. Sorruin siis kolmiin.

Sama trendi näkyi myös muissa kaupoissa. Seppälä lupasi kolmannet alushousut kaksien ostajalle. Skopunkten yksien kenkien ostajalle toiset puoleen hintaan, ja kolmien ostajalle edullisimmat ilmaiseksi. Anttila veti massatarjoukset vielä astetta pidemmälle: dvd-elokuvia olisi saanut seitsemän kahdellakympillä, ja blu-ray -elokuvia viisitoista kuudellakympillä. Onko siis ihmekään, että asunnot ovat nykyisellään täynnä tavaraa? Yksittäisten tavaroiden ostaminen ei tunnu taloudellisesti järkevältä, kun enemmän ostamalla alennusprosentti kasvaa koko ajan. Alennusprosentti ja tavaravuori.

Shoppailuista huolimatta se tavara, jota ensisijaisesti menin ostamaan jäi vielä kauppaan: uudet talvikengät. Olen päättänyt kerrankin panostaa laatuun, ja ostaa kalliimmat merkkikengät. Hankittuani jo vuosia vuosittain halpoja kertakäyttökenkiä, olin täynnä kysymyksiä joita olisin halunnut myyjälle esittää; lähinnä harkitsemieni kenkien materiaaleista ja hoidosta. En päässyt kuitenkaan esittämään mitään niistä, sillä tällä kertaa kun olisin oikeasti kaivannut liikkeessä palvelua päämäärättömän ulkonäköshoppailun sijaan, ei liikkeestä löytynyt myyjiä. Ainoastaan kassan takana oli yksi, ja hänkin täysin työllistetty pitkän jonon takia. Usean minuutin jonottelun jälkeen en saanut selvyyttä edes siihen, löytyisikö liikkeestä sovitussukkia, joten äänestin jaloillani. Mikäli haluan hankkia kengät ilman myyjän apua, saan ne netistä halvemmalla. Tällä kertaa olisin ollut uudessa tilanteessa valmis maksamaan pientä lisää palvelusta, jota en kuitenkaan saanut.

Uusien ostosten myötä kaapista poistui pari vanhaa. Vaatteiden suhteen olen asettanut nyt tavoitteekseni keskittyä kolmen värisiin vaatteisiin: ruskeaan ja mustaan perusväreinä, ja viininpunaiseen tehosteena. Josko pyykkihuoltokin sitten helpottuisi, ja vaatteiden värit pysyisivät parempina, kun vaatteet olisi oikeasti mahdollista pestä samanväristen kanssa riemunkirjavan vaateviidakon sijaan. Vielä siihen on kuitenkin matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti