keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Tavararaha-ahdistus

Kirppispöytä on nyt tyhjennetty. Pelkäsin touhusta tulevan kamalat tappiot, kun pöytä ei tuntunut tyhjentyneen lainkaan. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan voittoa oli viitisenkymppiä. Päädyin kuitenkin luopumaan pöydästä ja nyt harmittaa. Manhattanin jono matelee, eikä vielä ole tietoa saadaanko sieltä pöytää edes ennen joulua. Yhden kirpputoriviikon jälkeen tavaraa on vielä tuhottomasti. Vakaammassa rahatilanteessa sanoisin, etteivät pienet voitot ole tämän arvoisia.

Tavarastressi nousee pitkästä aikaa. Nyt istun keskellä yötä koneella, kun löysin itseni pyörimästä sängystä miettien mitä pitäisi saada myytyä ja mitä kautta siitä voisi päästä nopeiten eroon ja saada edes jotain pientä summaa. Seuraavan kirppispöydän jälkeen kaikki loput tavarat saavat kyllä mennä pelastusarmeijalle tmv. Tämä on naurettavaa. Vaikka kuinka tiedostan, että rahasta on tiukkaa, niin eivät kai muutamat kympit ole silti syy yöunia menettää. Näin ei ole käynyt pitkään aikaan. Olen viime aikoina nukkunut jopa harvinaisen hyvin.

Vanhan työpöydän ja tuolinkin kohdalla olen harkinnut jo pari kertaa lahjoitetaan ilmoituksen laittoa. Että joku vain tulisi ja hakisi ne pois. Kuun vaihteen jälkeen varmasti laitankin, jos joku ei hae niitä sitä ennen. Tällä hetkellä lahjoittamista vastaan tappelee vielä se pieni ääni, että kai joku niistä voisi olla valmis jotain maksamaankin. Edes jotain pientä, millä saisi taas vähän paikattua taloudellista puskuria. Tämän hetkinen epävarmuus rahatilanteessa ei selvästi sovi minulle, ei ainakaan yhdistettynä huvenneeseen säästötiliin. Minä pystyin elelemään ihan ok opintotuella, kun tiesin ennalta että rahaa on tulossa, ja sitä on tulossa tietty summa tiettynä päivänä. Nyt rahaa on tilillä summa x, eikä mitään tietoa kuinka pitkälle sen pitäisi riittää. Epätietoisuus häiritsee suunnittelua valtavasti.

Ehkä sitä pitäisi vain käpertyä hetkeksi sohvannurkkaan hyvän kirjan kanssa. Johdattaa ajatukset pois ikävältä kehältä ja toivoa että se unikin sieltä vielä tulisi. Jotenkaan ei huvittaisi sotkea unirytmiä nyt niin pahasti, mitä kokonaisten yöunien skippaaminen tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti