torstai 28. helmikuuta 2013

Jääkaapinoven asennepäivitys

Jätetyt magneetit
Minulla oli ennen useampi kategoria josta en ollut valmis raivaamaan. Raivattuani asuntoa ensin muuten, olen alkanut käydä läpi myös näitä pitkään suojelukohteina pysyneitä kohteita. Ensin meni kirjahylly ja leffahylly, sitten lautapelit. Nyt kävin läpi myös jääkaapin oven. Jääkaapin oven kaaos on tietenkin hyvin rajattu verrattuna moneen muuhun, mutta liikaa on silti liikaa. Vaikka keräänkin magneetteja, ei niitä välttämättä ole syytä pitää tallessa kaikkia vain siksi, että ne on joskus tullut hankittua.

Luettuani omistamani tekstimagneetit ajatuksen kanssa läpi huomasin että osa niistä on vanhentuneita. Osa vitseistä toimi paremmin sinkkuaikana ja toisista koki muuten kasvaneensa yli. Näillä päätöksillä magneettikaaos väheni viidellä. Jätettyjä oli yhä enemmän, mutta niin saa ollakin. Tektimagneettien jälkeen seuraavaksi isoin magneettikategoria itselläni kun ovat matkamuistomagneetit.

Seuraavaksi karsinnan alle tulivat sekalaiset magneetit, joita lähti suhteellisesti eniten. Näitä oli monen kokoisia ja mallisia, mutta niillä ei ollut oikeastaan mitään tarinaa eikä niihin liittynyt suurempia tunteita. Osa oli kyllä lahjaksi saatuja, mutta valtaosasta en edes muistanut niiden alkuperää. Näistä jätinkin vain pari mieluisinta matkamuistojen ja tekstimagneettien lomaan.

Jätettyjä magneetteja oli kyllä edelleen aika paljonkin enemmän kuin poistuneita jos lasketaan mukaan vielä tässä vaiheessa oveen jääneet magneettirunous -sanat. Hetken pohdinnan jälkeen päädyin kuitenkin siirtämään nekin kirpputorilaatikkoon. Sanamagneettien kieli kun oli alunalkaenkin itselleni väärä - osaan kyllä lukea englantia, mutta se ei ole minulle luonteva kieli sanaleikkeihin. Väärään kieleen syy on se minulle tavallinen - nuo löytyivät aikoinaan halvalla kirpputorilta. Näistä osa olikin ollut niin kauan paikallaan ovessa etteivät ne olisi tahtoneet enää irrotakaan. Magneettikaaoksen raivauksen ohella käytiin läpi myös oven lippulappuset ja poistettiin niistä noin puolet.

Kirpparilaatikkoon päätyi keittiönkaapista myös paperisia sateenvarjoja drinkkien tai jälkiruokienkoristeluun ja pari savista seinälautasta. Niiden myötä laatikko alkaa olla sen verran täysi, että uusi pöytä voisi pian jo kannattaakin. Noiden lisäksi laatikossa kun on jo vaatteita, elokuvia, kirjoja, koruja ja muutamia astioita. Pieni osa kirjoista hävisi tänään jo divarille, mutta lempidivarini omistajan ollessa poissa hävikki kirjapinossa on vielä hyvin pieni. Divareillakin kun on omat painopisteensä, ja tuo jonka omistaja oli nyt poissa on se joka ostaa ja myy enemmän sen tyylisiä kirjoja joita minulla on hyllyssä. Mutta päästiin tänään kuitenkin taas 8 euroa lähemmäs plussaa. päivän saldo on siis -252,89€.

1 kommentti:

  1. Meillä oli pitkään jääkaapin ovi täysin tyhjä, tämä aika oli silloin kun tietokoneena oli pöytäkone ja laskut sekä kone oli omilla paikoillaan työhuoneessa. Kun kone hajosi ja tilalle tuli kannettava, kone alkoi seilata ympäri taloa eikä ole enää juuri koskaan työhuoneessa. Tämän myötä taas laskut päätyivät postinipusta jääkaapin oveen josta ne varmasti huomattaisi ja koska jääkaapin ovesta oli tullut muistitaulu, siellä on myös hammaslääkärilaput, alekupongit, pari valokuvaa yms. Tietysti nämä kaikki tarvitsevat magneetteja ja kaaos on valmis. Kun jääkaapin ovi suursiivouksessa tyhjennettiin typötyhjäksi, ihmettelin joka kerta ohikulkiessa isoa valkoista möykkyä. Lopulta kasasimme samat paperit takaisin koska se tuntui kodikkaammalta ja on myös kätevämpi. Liput ja laput ovat kyllä vaihtuvuudeltaan nopeita eikä ylimääräisiä ole, mutta osa magneeteista voisi olla kivampia ja ilmais-mainos-magneetit voisi poistaa.

    Hanna

    VastaaPoista