maanantai 11. helmikuuta 2013

Kirppispöytä tilitetty ja ongelmalliset puolipitoiset vaatteet

Viimeisin kaksiviikkoinen kirppistely on nyt takana. Kaksiviikkoisen aikana pöytä tuotti n. 200€ ja tavara vaihtoi omistajaansa varsin mukavasti. Tällä kertaa kirpputorina oli Turun Minimani. Kirpputoripöydästä luopumisen yhteydessä tehtiin taas perinteeksi käynyt pöydän tyhjennys; myymättä jääneet vaatteet pussitettiin ja toimitettiin Pelastusarmeijan vaatekeräykseen, loput tavarat vietiin kierrätykseen. Tällä kertaa loppujen tavaroiden lahjoituspaikaksi valikoitui Turun Ekotori. Opiskeluaikana sieltä tuli itse haettua useampia huonekaluja, eläintarvikkeita ja keittiötarvikkeita. Huolimatta monista aiemmista Ekotori vierailuista taisi tämä olla ensimmäinen kerta kun itse vein tavaraa sinne - aiemmin tavaran kulkusuunta on aina ollut päinvastainen. Yksi ensimmäisestä yksiöstäni myymäni sohva kyllä päätyi lopulta Ekotorille, mutta ei minun toimestani. Minä meinasin vain nostalgiasyistä hankkia sen uudelleen itselleni bongattuani sen sieltä (onneksi tilanahtaus esti tuon hullun idean tuolloin).

Viikonloppuna tuli ensikertaa todenteolla kiinnitettyä huomiota siihen, kuinka paljon asunnon järjestäminen on nopeutunut. Äkkiseltään pahan oloisen sekasotkunkin taltuttaa jo oikeasti minuuteissa, kun kaikille esineille on vihdoin omat paikkansa ja muutamaa pientä poikkeusta lukuunottamatta tavaroiden omat paikat ovat oikeasti toimivia: sijainniltaan loogisia ja sopivan kokoisia. Yhdeksi ongelma-alueeksi on vielä rajautunut puolipitoiset vaatteet, joille ei oikeastaan ole omaa paikkaa. Niinpä ne aivan liian usein seilaavat makuuhuoneen lattialla, sängyn päädyn päällä ja tuoleilla, etenkin ne vaatteet jotka kestävät useamman käyttökerran ennen pyykkikoriin päätymistään. Näille vaatteille on nyt väliaikaisesti raivattu tila kaapin alahyllyltä, mutta mietinnässä on myös toimivampi systeemi. Yksi harkituista on toinen pyykkikori puolipitoisiavaatteita varten, jolloin nekin olisi nopea nostella pois pyörimästä yhteen selkeään paikkaan.

2 kommenttia:

  1. Olinkin jo aikeissa kysyä Minimanista ja miten siellä käy kauppa.. (tietysti riippuu myytävästä tavarasta ja hinnoista). Minulla on ollut pöytä Linkkikirppiksellä, molemmilla Manhattaneilla ja Minimanissa kun se oli vanhassa paikassa Motonetin lähellä (jos se nyt oli silloin samalla nimellä). Oman kokemukseni mukaan Linkkikirppis on ollu paras, mutta kiinnostaisi kyllä kokeilla uusiakin paikkoja. Voitko suositella Minimania myyjänä? Ainakin se on itselleni useinmiten matkanvarella joten siitä plussaa, osa henkilökunnasta vaan on vähän töykeää. Kevään aikana jokatapauksessa olisi tarkoitus ottaa kirppisloossi jostain.

    VastaaPoista
  2. Itsellä on tosiaan ollut Turussa pöytä pariin kertaan Manhattanilla ja pariin kertaan Minimanissa. Itse olen tykännyt kummastakin ja kauppa on käynyt hyvin molemmissa. Minimanista itse on saanut ehkä vähän paremmat voitot, tavara on ollut pitkälti vaatteita, mattoja, elokuvia, pelejä ja eläintarvikkeita + jonkin verran kaikkea sekalaista kuten astioita. Minimanista pöydän on saanut myös mukavan nopeasti Manhattaniin verrattuna. Viime syksyinen 2,5 kuukauden jonotus Manhattanille alkoi käydä jo vähän turhauttavaksi, Minimanista pöydän kun sai toisella kerralla jo seuraavaksi päiväksi. Itse on valinnut pitkälti kanssa sen mukaan, missä pöytää on ollut kätevin käydä järjestelemässä. Manhattanin pöydät minulla on ollut autollisen ystävän kanssa, Minimanille menee meiltä suoraan bussi.

    VastaaPoista